Doelman Kevin Ramboer trekt de deur achter zich toe: SVD Kortemark degradeert

Keeper Kevin Ramboer: “Ik heb een mondeling akkoord met een vierdeprovincialer.” (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

SVD Kortemark kan de degradatie uit derde provinciale A niet meer vermijden. In de partij bij Gold Star Voormezele kregen doelman Kevin Ramboer en maats de ‘doodsteek’. De match van de allerlaatste kans draaide uit op 3-0-verlies.

“Eigenlijk was het geloof in een goeie afloop de week voordien al helemaal verdwenen”, verwijst Kevin Ramboer naar de 0-7-thuisnederlaag tegen Vleteren. “Na die match beseften we allemaal dat het heel moeilijk ging worden.”

Toch had de wedstrijd in Voormezele een andere wending kunnen krijgen. “Aan de rust was het 0-0, maar had de thuisploeg twee knappe reddingen van zijn doelman nodig om de nul op het bord te houden”, gaat aanvoerder Ramboer voort.

Uitsluiting

“Ook in het vierde kwartier lieten we een goeie mogelijkheid op voorsprong liggen. Als je de kansen niet afmaakt krijg je vaak het deksel op de neus. Rond het uur dook een thuisspeler alleen voor mij op. Zijn schot week af op de hiel van een verdediger en viel in doel. Heel ongelukkig. Waardoor zij er begonnen in te geloven en bij ons iedereen in zak en as zat.”

De aanvoerder van SVD Kortemark haalde het einde van de partij niet. Hij werd nog uitgesloten. “Het zit niet in mij om een tegenstander zomaar gratis een doelpunt te laten maken”, lacht de inwoner van Keiem. “Oog in oog met een aanvaller van Voormezeele liet ik buiten de rechthoek mijn voetje hangen. Als keeper moet je altijd een beetje competitief blijven. Met een rode kaart als gevolg. Met Lennert Vandewalle kwam een veldspeler onder de lat. De vrije trap na die overtreding ging binnen zodat voor ons de boeken toe waren.”

Einde verhaal

Het verblijf van SVD Kortemark in derde provinciale blijft tot één seizoen beperkt. Eind vorig seizoen steeg de club via de eindronde naar derde. “Voor mij is dit einde verhaal bij Kortemark”, verduidelijkt doelman Ramboer. “Ik heb een mondeling akkoord met een vierdeprovincialer, maar daar weten ze dat ik twijfel om voort te doen. Die knoop moet ik nog doorhakken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier