Didier Ovono trekt naar FC Paris en haalt uit naar KV Oostende

© GF
Redactie KW

De ‘Ôstensche Panter’ was einde contract en trok de Oostendse deur na vier jaar achter zich dicht.

FC Paris dat uitkomt in de Ligue 2 maakte de transfer vandaag bekend. Op de website van de club blikt de doelman nog even terug op zijn tijd in Oostende. “In januari ben ik van titularisdoelman meteen pas nummer drie in de rangorde geworden. Het bestuur had me duidelijk gemaakt dat als ik naar de Afrika Cup zou vertrekken, mijn verhaal bij Oostende uit zou zijn. Ze hebben me gevraagd een keuze te maken.”

Ik begreep niet waarom ik moest kiezen, want in 2015 was ik ook naar de Afrika Cup geweest en daar hadden ze geen probleem mee gehad. Maar de Afrika Cup vond dit jaar plaats in mijn thuisland Gabon en ik kon me zelfs niet voorstellen dat ik er niet bij zou zijn. Heeft Dortmund ook gevraagd aan Aubameyang om thuis te blijven? Ik denk het niet…”

Parijs

“Uiteindelijk was ik einde contract bij Oostende. Ik heb enkele voorstellen gekregen van exotische landen, maar dat interesseerde mij niet. Ik wild gaan voor een stabiele situatie voor mijn gezin. Parijs is perfect voor ons. En als zich de mogelijk van Paris FC voordoet, heb ik de knoop meteen doorgehakt. Ik heb niet lang moeten twijfelen.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier