Derdeprovincialer K. EG Gistel stunt tegen eersteprovincialer FC Boezinge

De verrassende zege werd uiteraard uitbundig gevierd in de kleedkamer. © FRO

K. EG Gistel (3B) ontving woensdagavond FC Boezinge, een ploeg uit eerste provinciale, voor de achtste finale van de beker van West-Vlaanderen. De thuisploeg vond de competitie belangrijker en liet enkele basisspelers rusten in voorbereiding op de derby, zondag tegen KWS Oudenburg. FC Boezinge was overtuigd dat de klus wel zou geklaard worden en kwam naar Gistel met een paar beloften in de ploeg.

Een match moet altijd gespeeld worden en dat was woensdag ook het geval in Gistel. Na zes minuten moest scheidsrechter Jasper Vitse al rood trekken voor een overtreding van bezoeker Rodriguez op de doorgebroken Ibrima Camara. Boezinge moest met tien verder en de strafschop werd omgezet door Jarne Blanckaert, 1-0.

Boezinge was de kluts kwijt en na 23 minuten scoorde de jonge Dwight Makelberge de 2-0 na mooi uitgespeelde aanval. Na de rust kon Tom Deman tegenscoren voor de bezoekers, 2-1. Geen paniek bij de thuisploeg, die nog weinig kansen weg gaf aan een zwak Boezinge en zelf nog meerdere kansen creëerde. Gistel scoorde nog twee keer via de ingevallen basisspelers, Jens Boey en Dwight Crampe, 4-1.

Gistel, dat eerder ook al eersteprovincialer VV Oostduinkerke uitschakelde met strafschoppen, mag in december verder bekeren in de kwartfinale. Daarin speelt Gistel op 22 december terug thuis tegen de winnaar van KSV Kortrijk-TSC Proven.