Contract Jarric Buysse na zeven seizoenen Knokke niet verlengd: “Zal fantastische bende missen”

Wie Jarric Buysse inlijft mag rekenen een supergemotiveerde flankverdediger. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Jarric Buysse (32) moet op zoek gaan naar een nieuwe club. Zijn contract bij eerstenationaler Knokke wordt niet verlengd. De offensieve linksachter incasseert de opdoffer met opgeheven hoofd: “Er zijn nog zes matchen. Dit wordt mijn afscheidstournee.”

Knokke speelde drie wedstrijden in één week. Bij Dessel Sport werd met 3-1 verloren, de midweekderby in Winkel eindigde op 2-2, en de recente thuismatch tegen Oud-Heverlee Leuven won de groep van Jannes Tant met 2-1. De club, die thuis quasi onoverwinnelijk is, staat nu zesde, tot tevredenheid van de supporters.

Afscheidstournee

Minder tevreden is Jarric Buysse. Hij leek onaantastbaar als offensieve linksachter en hoopte wellicht dat de besprekingen over een contractverlenging een pure formaliteit zouden worden. Hij gokte verkeerd.

“Ik kreeg te horen dat mijn contract niet zou worden verlengd. Dat was een serieuze opdoffer. Tijdens de laatste twee matchen zat ik op de bank. Ik mocht respectievelijk een helft en een kwartier invallen. Nu, als ik mag opkomen, denk ik niet na en geef het beste van mezelf. Maar mijn dagen in dat prachtige Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park zijn geteld. Er zijn nog zes matchen. Dit wordt mijn afscheidstournee. Ik zal die fantastische bende wel missen.”

“Met Yves Van Borm werkte ik drie seizoenen samen in Deinze, en zes in Knokke”, blikt Buysse terug. “Zijn opvolger Jannes Tant gaf me eerst ook het vertrouwen. Dat is nu veranderd, maar ik weet niet waarom. Ik had niet het gevoel dat ik minder goed bezig was. Ik ben 32, maar ik ben niet trager geworden en blijf flexibel. Ik ga nu genieten van het paasweekend en daarna trekken we naar nummer twee Lokeren-Temse. Als ik mag starten, zal ik niemand ontgoochelen; zit ik op de bank, dan concentreer ik me op een eventuele invalbeurt. Positief denken zit me in het bloed.”

“Ik ben al gecontacteerd door sommige rivaliserende ploegen, maar ik heb nog nergens getekend. Aan afhaken denk ik nog niet. Daarvoor voetbal ik veel te graag. Misschien komt er nog een mooi verlengstuk aan mijn voetbalcarrière.” (Jean-Pierre Vanheerswynghels)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier