COLUMN – “Mijn coach wist niet dat ik de Gouden Schoen won”

Tessa Wullaert: "Vrijdag op training felicitaties van alle ploegmaten gekregen. De coach wist niet dat ik had gewonnen..." © belga
Redactie KW

Iedere week belt onze senior writer met onze voetbalster in Engeland voor haar West-Vlaamse kijk op het voetbalwereldje.

Tessa! Je blinkt naast Beckham, Pogba, Dele Alli… op grote affiches voor de nieuwe Adidas Predator. Schone vent, Beckham?

“Kan ik niet zeggen. Op de fotoshoot heb ik alleen Dele Alli en Marc-André ter Stegen gezien.”

Goeie schoen, die Predator 20 Mutator?

“Supergoeie schoen.”

COLUMN -

Je klinkt niet erg fluks?

“Ik ben moé. Zware week gehad. Pas om 4 uur ‘s morgens thuis van het gala van Gouden Schoen, ‘s anderendaags terug naar Engeland. Vrijdag op training felicitaties van alle ploegmaten gekregen. De coach wist niet dat ik had gewonnen…”

… En hield je zondag op de bank. Hans Vanaken vierde zijn Gouden Schoen op een andere manier.

“Wat een goal, hé. Ik had mijn trofee ook graag op die manier gevierd, maar als je maar twintig minuten krijgt… Op de flank nog wel.”

Het lijkt elke week meer op een aflopend verhaal in Manchester, Tessa.

“Dat weet ik nog niet. Onze coach vertrekt na de komende drie matchen, daarna zien we wel weer. Nu eerst de derby tegen Man U in de FA Cup, daarna spelen we op drie dagen twee keer tegen co-leider Arsenal. Eerst voor de Continental Cup, daarna voor de competitie. Vorig seizoen wonnen we al de FA Cup en de Continental Cup. De competitiematch vind ik belangrijker.”

Omdat je wil afscheid nemen met een titel? Er waren al aanbiedingen uit Spanje, Duitsland en Nederland maar evengoed kom je weer in België voetballen. Een terugkeer à la Simon Mignolet bij Club Brugge?

“Die heeft ook zijn plezier terug gevonden. Je geeft er heel veel voor op en als buitenlandse moet je steeds opboksen tegen speelsters van eigen land….”

Over naar West-Vlaanderen.

“Ik zie Zulte Waregem play-off 1 niet meer halen. Idem voor Mechelen. Genk was véél sterker en Anderlecht schrijf ik nog niet af.”

Nog even naar KV Oostende. Van Wijk zei na de nederlaag tegen Waasland-Beveren dat de problemen rond de overname meespelen in het hoofd van de spelers. Kan je je dat voorstellen?

“Ja. Je weet niet met welk plan de overnemers komen. Hopelijk worden het overnemers als Leicester. OHL, waar we spelen met de Red Flames, voetbalt op een biljartveld.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier