Club YLA haalt Red Flame bij KAA Gent

Marie Minnaert is de tweede aanwinst van Club. © belga
Bram Vanlerberghe

Marie Minnaert is de volgende aanwinst van Club YLA, de damesploeg van blauw-zwart. Zo haalt Club na Nicky Van den Abbeele nog een versterking bij KAA Gent.

Club Brugge Vrouwen, dat sinds deze week werd omgedoopt tot Club YLA als eerbetoon aan Yvonne Lahousse, is razend ambitieus voor het komende seizoen in de Superleague. Na Nicky Van den Abbeele haalde het nog een speelster bij KAA Gent Ladies. Marie Minnaert ondertekende een overeenkomst bij blauw-zwart en krijgt er het rugnummer 13.

De 20-jarige middenveldster speelde twaalf seizoenen bij KAA Gent. Sinds vorig jaar is ze Red Flame. Intussen verzamelde ze vijf caps voor de nationale ploeg. “Ik sta te popelen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen”, laat ze optekenen op de website van Club.

Club Brugge Vrouwen sloot het eerste seizoen in de Superleague af op de vijfde plaats. Het behaalde onder meer een knappe 4-2-zege tegen KAA Gent, dat derde eindigde. Maar ook in de hoogste damesvoetbalafdeling werd het seizoen vroegtijdig stopgezet door de coronacrisis. RSC Anderlecht volgde zichzelf op als landskampioen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier