Club NXT kansloos onderuit tegen Seraing

Seraing-revelatie Georges Mikautadze getackeld door Ibe Hautekiet.©DAVID PINTENS BELGA

Ondanks een goede start van Club NXT in 1B was de wedstrijd tegen Seraing al na een half uur over. Drie goals in een tijdsbestek van een kwartier, wat later gevolgd door een rode kaart, legde de wedstrijd al snel in een beslissende plooi. De overbodige tweede helft was er enkel nog voor de statistieken met in het slot nog een vierde tegentreffer.

Coach De Mil wisselde zijn elftal op vier plaatsen. Zo was Van Der Brempt er niet bij omdat hij morgen deel uitmaakt van het eerste elftal. Van den Keybus kwam wel aan de aftrap, hij mocht nochtans op woensdagavond invallen in de Champions League. Seraing won vorige week tegen leider Union en bracht zo enige spanning in 1B.

Achterstand na goede start

Club NXT begon vrij degelijk aan de wedstrijd. Sagna kreeg twee uitstekende mogelijkheden om de score te openen maar kon twee keer niet tussen de palen besluiten. Bij die tweede mogelijkheid wachtte Van Den Keybus te lang om Sagna aan te spelen. Aan de overkant twijfelde Seraing niet om de score te openen. Op een korte hoekschop kreeg Kilota veel te veel ruimte. Zijn afvallende bal werd door Jallow beheerst binnen getrapt. Vooral zwak verdedigd door Club NXT. Zowel Kilota als Jallow kregen alle tijd en ruimte. Een minuut later was Jallow daar alweer, maar hij kopte onbegrijpelijk over en naast vanaf twee meter.

Score uitgediept

De revelatie van 1B dit seizoen is zonder twijfel Mikautadze. De spits van Seraing scoorde al vijftien keer dit seizoen. Hij stond nu echter al drie wedstrijden droog. Na twintig minuten maakte hij een einde aan die droogte. Hij kapte zich knap vrij en legde de 0-2 binnen. Opvallende statistiek: Mikautadze scoorde nu al meer goals dan de topschutter van vorig seizoen in 1B. Nog voor het halfuur was de wedstrijd volledig gespeeld. Mendy, voor het eerst aan de aftrap bij Club NXT, kreeg een strafschop tegen na een lichte duw. N’Diaye mocht de 0-3 scoren. Het ging van kwaad naar erger met Mendy. Had het te maken met zijn jeugdig enthousiasme of eerder met zijn drang om zich te willen bewijzen maar nog voor de rust keek Mendy tegen zijn tweede geel karton aan. 0-3 bij de rust en met tien man verder. Bij de vorige ontmoeting ging Club NXT met 6-1 de boot in en dan vrees je alweer een pandoering.

Overbodige tweede helft

De tweede helft kende het voorspelde wedstrijdverloop. Seraing benutte de man extra goed en Club NXT werd vooral tegen het eigen doel gedwongen. De youngsters kenden ook nog de nodige pech. Slechts enkele minuten na de rust moest Sagna het veld verlaten met een spierblessure. Wat later kwam er ook een einde aan de wedstrijd van kapitein Blomme. Seraing had echter weinig zin om de score nog op te drijven en duwde dan ook helemaal niet door. Een overbodige tweede helft waarin Club NXT in het absolute slot nog een vierde tegentreffer slikte. Volgende week hoopt Club op eerherstel op het veld van Westerlo. (JT)

Opstelling Club NXT: Lammens, Fuakala, Hautekiet, Mendy, De Cuyper, Blomme (70’ Audoor), Van den Keybus, Fofana, Engels, Baeten, Sagna (51’ Ansu).

Opstelling Seraing: Dietsch, Kilota, Machado, Nadrani, Swers, Bernier, Pierrot, Lahssaini (70’ Sabaouni), Jallow (59’ Cascio), Mikautadze (69’ Al Badaoui), N’Diaye.

Gele kaarten: 22’ Blomme, 38’ Mendy, 74’ Nadrani, 77’ Fofana, 84’ Kilota.

Rode kaarten: 43’ Mendy (2x geel).

Doelpunten: 13’ 0-1 Jallow, 19’ 0-2 Mikautadze, 30’ 0-3 N’Diaye (pen), 90’ 0-4 Al Badaoui.