Charles De Ketelaere blijft bij Atalanta: “Blij dat het achter de rug is”

Charles De Ketelaere blijft bij Atalanta. Dat bekende de Rode Duivel zelf tijdens het persmoment in Freiberg am Neckar op het EK voetbal in Duitsland. © Belga

Officieel gecommuniceerd door de clubs is het nog niet, maar intussen is wel duidelijk dat de kogel door de kerk is: na een huurperiode van één seizoen neemt Atalanta Charles De Ketelaere definitief over van AC Milan. De 23-jarige Rode Duivel zou er een contract ondertekenen voor vier jaar.

Een jaar eerder had CDK zich in zijn eerste seizoen in de Serie A niet kunnen doorzetten bij AC Milan. In Bergamo leefde hij weer op en sloot hij af met veertien doelpunten en elf assists, in alle competities samen.

“Ik voel me daar goed en ik ben blij dat het achter de rug is. De deadline was immers vandaag, vrijdag 14 juni”, bekende De Ketelaere tijdens het persmoment in Freiberg am Neckar. “Milan is een goeie ploeg en natuurlijk is het mooi als je de kans krijgt om daar te voetballen, maar in mijn geval was het beter om door te gaan bij Atalanta. We hebben er dit seizoen veel bereikt en volgend seizoen willen we nog beter doen. Ikzelf voel me ook sterker. De Serie A is toch wat anders dan de Jupiler Pro League en ik heb tijd nodig gehad om daar aan te wennen. Ik heb het gevoel dat ik nu op een hoger tempo kan wat ik in België aan een laag tempo kon.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier