Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle kwam niet verder dan een gelijkspel in Kilmarnock. © Tom Goyvaerts BELGA

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.

De eerste helft in het uitgeregende Rugby Stadion van Kilmarnock had weinig om het lijf. De thuisploeg riep in de openingsminuten om een penalty, maar kreeg geen gehoor van de scheidsrechter. Al voetballend kwamen de Schotten nadien nauwelijks tot kansen. Cercle dreigde af en toe, maar basisdebutant Ouattara en verdediger Daland troffen de Schotse doelman op hun weg.

Cercle op voorsprong

Niet lang na de pauze brak Cercle-aanvaller en Belgisch belofteninternational Olaigbe (55.) de ban met een fraai doelpunt. Zijn knal verdween keurig in de verste hoek. Lang duurde de Brugse voorsprong niet, want Kilmarnock reageerde vrijwel meteen. De Schotten zagen eerst nog een doelpunt afgekeurd worden door de scheidsrechter, maar kwamen ruim twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte dankzij David Watson (70.). In het slot grepen de Schotten ei zo na nog de volle buit, maar de kopbal van aanvoerder Vassell strandde op de paal.

Play-offs

Als Cercle volgende week doorstoot, krijgt het op 10 en 17 augustus het Noorse Molde of het Deense Silkeborg tegenover zich in de derde voorronde. Bij winst gaat het door naar de play-offs van de Europa League, de laatste kwalificatieronde. Anderlecht komt er in die play-offs ook bij.

Als Cercle uitgeschakeld wordt tegen Kilmarnock, wordt het opgevist in de derde voorronde van de Conference League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier