Franck Kanouté (Cercle) een eerste keer opgeroepen voor Senegal

© Foto Cercle Brugge
Redactie KW

Franck Kanouté werd door de Senegalese bondscoach geselecteerd voor de wedstrijden tegen Guinee-Bissau. De middenvelder van groen-zwart ontmoet in zijn eerste kennismaking met de Senegalese nationale ploeg Krépin Diatta van Club Brugge.

De 21-jarige aanvaller van blauw-zwart maakte reeds meerdere malen deel uit van de Lions, de nationale ploeg van Senegal. Diatta kende in maart 2019 reeds zijn debuut en nam met zijn land drie maanden later ook deel aan het Afrikaans kampioenschap waarin hij een keer wist te scoren tegen Tanzania. Nu is hij voor de 15de keer opgeroepen.

Middenvelder Franck Kanouté (21) van Cercle Brugge is samen met Moustapha Name van het Franse Paris FC een nieuwe naam in de 25-koppige selectie van bondscoach Aliou Cisse. Senegal ontmoet in de komende interlandbreak twee keer, thuis en uit, Guinee-Bissau, als kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2021.

Malinese afkomst

Franck Kanouté (1m86) is van Malinese afkomst, maar is net als zijn ouders in Senegal geboren. De verdedigende middenvelder van Cercle werd in zijn tienerjaren ontdekt door Juventus, trok in Italië naar Pescara en reisde daarna in dat land voor uitleenbeurten naar enkele andere ploegen. Hij is een centrale middenvelder met vooral defensieve kwaliteiten. Hij beschikt over een goede technische bagage, een goede pas en zijn snelheid van uitvoeren is Cercle waardig. Ook tactisch kan hij goed uit te voeten, ook al omdat hij erg gul is in zijn inspanningen. De voorbije weken was hij een van de smaakmakers bij Cercle en wordt hiervoor nu ook in zijn land beloond.

Dit is overigens de selectie van 25 Senegalese spelers: Edouard Mendy (Chelsea) Alfred Gomis (Rennes), Bingourou Kamara (RC Strasbourg), Youssouf Sabaly (Bordeaux) Saliou Ciss (Nancy) Moussa Wague (PAOK Salonika), Kalidou Koulibaly (Napels), Ousseynou Ba and Pape Abou Cisse (Olympiakos), Arial Benabent Mendy (Servette FC), Salif Sane (Schalke 04), Krepin Diatta (Club Brugge), Pape Cheikh Diop (Dijon), Idrissa Gana Gueye (PSG), Cheikhou Kouyate (Crystal Palace), Moustapha Name (Paris FC), Franck Kanouté (Cercle Brugge), Papa Alioune Ndiaye (Fatih Karagumruk), Sadio Mane (Liverpool), Keita Balde Diao (Sampdoria), Opa Nguette (Metz), Ismaila Sarr (Watford), Famara Diedhiou (Bristol), Boulaye Dia (Reims) en Habib Diallo (Metz). (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier