Fans en bestuursleden Cercle Brugge samen aan de ontbijttafel

© ACR
Redactie KW

Supportersvereniging De Groene Elf bestaat zeventien jaar en dat werd zondagmorgen gevierd met een traditioneel ontbijtbuffet, met als thema het komende Valentijnfeest.

De opbrengst van de activiteit van De Groene Elf onder leiding van Johan Deseure ging integraal naar de jeugdwerking van Cercle Brugge. Op het gebeuren waren naast de fans voorzitter Vincent Goemaere te gast, net als erevoorzitter Frans Schotte en Piet D’Hooghe, als voorzitter van de vzw die de belangen van de jeugd behartigt. Spelers en de technische staf waren niet aanwezig. Zij kregen na hun mooie prestatie van zaterdag tegen KV Mechelen twee dagen vrijaf. Stef Peeters kan zondag na zijn beslissende goal zelfs dubbel vieren, want hij is jarig. Namelijk 28 jaar.

Trainer Bernd Storck was na afloop van de wedstrijd die moest gewonnen worden uiterst tevreden en trots op zijn team. “We hebben aan iedereen laten zien dat Cercle Brugge nog leeft en dat we de volgende vijf matchen de kloof kleiner en kleiner willen maken. Een mirakel zit er nog in, maar dan moeten we hard blijven werken“, aldus de Duitse trainer van Cercle die dinsdag in Brussel voor de groene tafel moet verschijnen na zijn uitlatingen over de arbitrage en de werking van de VAR na de thuiswedstrijd tegen Anderlecht.

Het was overigens van 13 april vorig jaar geleden dat groen-zwart nog eens drie keer kon scoren in een match, dat was toen tegen Waasland-Beveren. Opvallend: in de twee matchen ervoor op Moeskroen en tegen Zulte-Waregem werden ook telkens drie doelpunten gemaakt. Cercle heeft met STVV en Moeskroen nu twee uitmatchen. Groen-zwart kon dit seizoen buitenshuis nog maar een punt rapen en wil daar uiteraard verandering in brengen. “Dinsdag zijn er twee trainingen gepland in het vooruitzicht en als voorbereiding van opnieuw een belangrijke match”, aldus de trainer.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier