Drie op een rij voor Cercle Brugge en weg van de laatste plaats

© belga
Redactie KW

Groen-zwart wint nu ook met 0-1 in Moeskroen na een knap doelpunt van aanvoerder Dylan De Belder en geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

Cerclecoach Bernd Storck keerde naar Le Canonnier terug waar hij vorig seizoen met Moeskroen een heus mirakel verrichtte. Acht spelers op het wedstrijdblad bij de thuisploeg maakten vorig seizoen deel uit van zijn kern. Zij waren geenszins van zin om hun gewezen coach een plezier te doen, ook al kreeg de thuisploeg tegen een opnieuw enthousiast Cercle maar weinig bij elkaar gevoetbald.

Bij Cercle Brugge nam Dabila na zijn schorsing centraal achterin zijn plaats weer in. Voor het overige koos de trainer van Cercle uiteraard voor dezelfde namen. Cercle begon zoals in de voorbije match opnieuw het enthousiast aan de wedstrijd. In de openingsfase was er al meteen een lage voorzet van op de flank via Hotic waar niemand kon op inlopen. Daarna miste een schot van Hoggas richting en bij een trap van Hotic stond Sobiech in de weg.

Halfweg de eerste helft kwam Cercle bijna op voorsprong. Het was opnieuw Hotic die een lage voorzet voor doel bracht, Wimmer gleed de bal net niet in eigen doel. Na een half uur voetballen op Le Canonnier waren er tot dan eigenlijk niet zoveel doelrijpe kansen. Ook niet voor de thuisploeg, Perica leverde een te zwak schot af. Meteen daarna raakte de mee opgerukte Ciranni het leer volledig verkeerd. Bij Cercle claimden ze kort voor de rust nog even voor strafschop, na vermeend hands van Boya. Zonder dat beide ploegen konden scoren trokken ze de rust in. Bij Cercle hoorden ze ondertussen dat Waasland-Beveren bij KV Mechelen na een kwartier 2-0 achter stond.

Dat gaf groen-zwart en hun ruime aanhang dan ook het nodige lef om er nog eens 45 minuten voluit te gaan. Cercle begon dan ook furieus aan de tweede helft. Na ruim vijf minuten verdedigde Boya niet al te best uit. Hotic nam de bal over en krulde het leer naar de verste hoek, maar het ding week echter nog af op een verdediger. De hoekschop die daarop volgde leverde niets op.

Net voor een uur spelen probeerde Eppel het van ver, zij het centraal op Butez. Cercle bleef gedisciplineerd naar voor trekken, maar in de zone van de waarheid liep het soms verkeerd en daar zaten de zenuwen wel voor iets tussen. En als die nervositeit dan toch wat afnam, stond het vizier niet scherp genoeg. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal bij Eppel, maar die gleed er naast. Meteen daarna was er een mooie actie van Biancone, zijn lage voorzet kwam tot bij Peeters, diens schot ging echter naast.

Met nog ruim een kwartier te gaan, maakte Hazard zich klaar om in te vallen in de plaats van de moegestreden Hotic. Net op dat moment kwam een zwoegend Cercle verdiend op voorsprong. Eppel bediende De Belder op links en de aanvoerder knalde de bal feilloos overhoeks in doel. De ongeveer tweeduizend meegereisde Cerclefans gingen volledig uit de bol. Moeskroen zette in het laatste kwartier nog slotoffensief of, zij het te bescheiden om de groen-zwarte defensie in verlegenheid te brengen. Sobiech kopte in de armen van Moser en de ingevallen Van Durmen plaatste zijn schot aan de tweede paal onder druk van Biancone over het doel.

Ondertussen werd elke fase in het voordeel van de bezoekers door hun aanhang gevierd als een doelpunt. Hazard kreeg overigens in de toegevoegde tijd nog een unieke mogelijkheid op 0-2, en ook in de herneming kon De Belder niet afwerken. Bij het laatste fluitsignaal ontstond een bijzondere ontlading in stadion van Moeskroen, zij het door de vele fans die in groen en zwart getooid waren, in bijzijn van voorzitter Vincent Goemaere.

Cercle wint voor de derde keer op rij en staat voor het eerst sedert lang niet meer op de laatste plaats. Door het verlies van Waasland-Beveren bij KV Mechelen hebben beide ploegen onderin nu elk twintig punten, Cercle met wel één meer gewonnen match. Groen-zwart ontvangt volgende zondagavond in eigen huis KAA Gent, Waasland-Beveren speelt de avond voordien tegen Anderlecht.

(ACR)

Moeskroen- Cercle Brugge 0-1.

Doelpunt: 75′ De Belder 0-1.

Cercle Brugge: Moser, Biancone, Dabila, Chatziisaias, Velkovski, Hoggas (90′ Omolo), Hotic (78′ Hazard), Coulibaly, Peeters, De Belder, Eppel.

Gele kaarten: 52′ Velkovski, 52′ Bakic, 71′ Van Durmen, 90′ Sobiech.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier