Cercle-voorzitter Vincent Goemaere opnieuw kandidaat voor bestuur Pro League

© belga
Redactie KW

De algemene vergadering van de Pro League zal woensdag stemmen over het vrije mandaat binnen de raad van bestuur van de Pro League. De twee kandidaten zijn Vincent Goemaere en Peter Willems, respectievelijk voorzitter van Cercle Brugge en ceo van Oud-Heverlee Leuven.

In juli raakten zeven van de acht mandaten in de raad van bestuur ingevuld. Karel Van Eetvelt (Anderlecht), Alexandre Grosjean (Standard), Ronny Verhelst (KV Kortrijk) en Sven Jacques (Antwerp) kregen als nieuwkomers voldoende stemmen, Michel Louwagie (AA Gent), Mehdi Bayat (Charleroi) en Eddy Cordier (Zulte Waregem) verlengden hun mandaat.

Grepen toen naast een zitje: Walter Damen (Beerschot), Peter Willems (OHL), David Meekers (STVV), Paul Allaerts (Moeskroen) en Vincent Goemaere (Cercle Brugge). Zij haalden de vereiste meerderheid van 50 procent niet. Drie maanden later wagen twee van hen nogmaals hun kans. Willems en Goemaere proberen woensdag alsnog toe te treden tot de raad van bestuur. In principe is er slechts plaats voor een achtste lid, maar de statuten voorzien een maximum van negen mandaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier