Cercle Brugge strikt met Franck Kanouté nieuwe middenvelder

Franck Kanouté. © Cercle Brugge
Redactie KW

De 21-jarige Senegalees Franck Kanouté komt het middenveld van groen-zwart versterken. Hij ondertekent een contract voor vier jaar.

Franck Kanouté (1m86) is van Malinese afkomst, maar is net als zijn ouders in Senegal geboren. Hij zette zijn eerste voetbalstapjes in de Senegalese voetbalschool van zijn vader en trok na zijn studies in Bignona, Senegal, op studievakantie naar Italië om daar naast zijn moedertaal, Frans en Engels ook Italiaans te leren. Hij kwam in 2015 aan in Milaan om er bij zijn oom in te wonen en toen hij er op een pleintje ging voetballen met een paar landgenoten werd hij ontdekt.

De middenvelder ging naar de voetbalacademies van Empoli, Livorno, Capri, Turijn en Napels en vervolgens terug naar Turijn, naar Juventus waar hij een opleiding genoot tot bij de U19 en op 18-jarige leeftijd in de A-ploeg debuteerde.

Vergelijking met Vieira

Maurizio Sarri, de toenmalige coach van La Vecchia Signora (De Oude Dame), was toen onder de indruk van het talent en het fysieke en atletische potentieel van Kanouté. Hij werd er zelfs vergeleken met zijn landgenoot en de voormalige Franse international Patrick Vieira.

Op zijn leeftijd was het voor Kanouté vooral belangrijk om bij ploegen uit lagere reeksen ervaring op te doen. In de zomer van 2017 trok de Senegalees naar Pascara dat hem een half jaar later uitleende aan Ascoli en vervolgens vorig seizoen aan Cosenza, waar hij zeventien matchen speelde. Nu tekende hij voor vier seizoenen voor Cercle. “Ik denk dat mijn kwaliteiten mijn techniek zijn, mijn fysiek, strijdlust, generositeit. Wanneer ik op het veld kom, doe ik er alles aan om mijn truitje nat te maken”, vertelt de nieuwste aanwinst van Cercle bij zijn voorstelling. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier