Cercle Brugge haalt eerste nieuwkomer binnen

© Cercle Brugge
Redactie KW

Serge-Philippe Raux-Yao is de eerste aanwinst voor groen-zwart. De 21 jarige Fransman komt over van AJ Auxerre.

Hij is een 21-jarige centrale verdediger met een origine in Ivoorkust, is linksvoetig en 1m97. Serge-Philippe Raux-Yao genoot zijn jeugdopleiding bij de Franse traditieclub uit de tweede klasse (Ligue 2). Hij ondertekende een contract bij Cercle Brugge voor vier seizoenen en is volgens voorzitter Vincent Goemaere een talentvolle verdediger die beschikt over een profiel dat men binnen groen-zwart zocht. Cercle hoopt binnenkort met nog meer transfernieuws te komen, alsook met de voorstelling van de nieuwe technisch directeur en een nieuwe technische staf onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer.

Raux-Yao, einde contract bij Auxerre en waarvoor Cercle enkel een opleidingsvergoeding moet betalen, moet centraal achterin het vertrek van zowel de Ivoriaan Dabila (Lille) als de Griek Chatziisaias (Rizespor) opvangen. Beiden werden voor vorig seizoen geleend, een nieuwe verbintenis met Cercle komt er voor hen waarschijnlijk niet.

Cercle start komende maandag online met de abonnementenverkoop voor het nieuwe seizoen, de eerste training van de A-kern is voorzien op maandag 22 juni.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier