Cercle Brugge beloont eigen jeugdspelers

Thibo Somers © belga
Redactie KW

Arne Cassaert kreeg als verjaardagsgeschenk een semi-professioneel contract, terwijl Thibo Somers zijn bestaande contract werd opengebroken.

Na onder meer zijn debuut op het veld van KRC Genk en een basisplaats op het veld van Anderlecht liet Thibo Somers, 20 jaar en afkomstig uit Zuienkerke, volgens Cercle Brugge een goede indruk na op de technische staf. De middenvelder ondertekende afgelopen zomer een semi-professioneel contract voor een seizoen bij groen-zwart. Dat wordt nu dus opengebroken. Hij zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis dat hem tot eind juni 2021 aan Cercle bindt, met een optie op een bijkomend seizoen.

Arne Cassaert
Arne Cassaert© Cercle Brugge

Arne Cassaert, vandaag 19 jaar en afkomstig uit Kortemark, ruilde als jonge voetballer de jeugdopleiding van KSV Roeselare voor die van Cercle Brugge en stroomt dus rechtstreeks door vanuit de jeugdreeksen van groen-zwart. Net als Calvin Dekuyper en Thibo Somers was Arne Cassaert vorig seizoen een belangrijke schakel in het belofteteam van de trainers Jimmy De Wulf en Wouter Artz dat zich onder meer wist te kwalificeren voor de Play Off 1 competitie. Nadat Arne de voorbereiding op dit seizoen deels met de A-kern mocht meemaken, kreeg hij de laatste weken meer en meer zijn kans op de training van de A-kern.

Vorige woensdag liet Arne volgens groen-zwart bovendien een goede, stevige indruk na tijdens de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem. Een eerste semi-profcontract is nu zijn beloning voor de geleverde inspanningen. De verdediger ondertekende een verbintenis voor anderhalf seizoen bij Cercle, met de optie om daarna het contract met één seizoen te verlengen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier