AS Monaco stalt twee jongeren bij Cercle Brugge

© belga
Redactie KW

De Zuid-Afrikaan Lyle Foster en de Brit Jonathan Panzo worden tot eind dit seizoen geleend.

Lyle Foster mag dan slechts achttien jaar oud zijn, hij is nu al volwaardig international van Zuid-Afrika, waar men hem wereldwijd tot de grootste talenten van zijn generatie rekent. De sterke en snelle spits stapte in januari van dit jaar over van Orlando Pirates naar AS Monaco, waar hij een contract tekende voor vier en een half jaar. Daar wende hij snel aan zijn nieuwe omgeving bij het B-team.

In de openingswedstrijd van de Monegasken in de huidige Franse competitie stond Foster reeds tegen Olympique Lyon in de spits. De week nadien op Metz viel hij in. In de voorbereiding in een oefenmatch tegen Valencia scoorde hij een eerste keer voor de hoofdmacht van AS Monaco. Foster nam in juni met Zuid-Afrika ook deel aan het WK U20 in Polen. Hij scoorde daarin een keer op strafschop tegen Argentinië. Zijn land eindigde als laatste in de groepsfase en was dus vroegtijdig uitgeschakeld. Nu is hij opgenomen in de Zuid-Afrikaanse nationale U23 die zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo.

De 18-jarige Jonathan Panzo is een centrale verdediger die in 2018 de overstap maakte van Chelsea naar AS Monaco. Panzo is tevens international en kapitein bij de U19 van Engeland, waarvoor hij reeds al acht caps verzamelde. Met Panzo en Foster heeft Cercle Brugge nu zeven spelers in bruikleen bij AS Monaco. Eerder kwamen ook al Jordi Mboula, Julien Serrano, Giulian Biancone, Loïc Badiashile en Adrien Bongiovanni.

Terwijl Panzo en Foster naar Cercle overkomen, maakt de Rus Kirill Klimov definitief de overstap naar AS Monaco. De 18-jarige aanvaller kwam in januari 2019 toe bij Cercle Brugge, waar hij frequent met de beloften speelde, maar zet z’n carrière nu verder in de academie van AS Monaco. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen tot 30 juni 2021.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier