Cercle Brugge zamelt geld in voor Brugse zorg

© (Foto Belga)
Bram Vanlerberghe

Cercle Brugge en haar supporters tonen hun warm hart tijdens deze coronacrisis. De Vereniging veilt de officiële wedstrijdshirts. Daarnaast worden ook supportersinitiatieven op het getouw gezet.

Dinsdag startte Cercle Brugge, in de strijd tegen COVID-19 een veiling van de officiële wedstrijdshirts. Bieden kan tot en met zondag 10 mei via de officiële website van de vereniging. “Terwijl de dagelijkse updatecijfers over de impact van het coronavirus op de samenleving gunstiger worden, moeten we hier vooral de zorgsector dankbaar zijn”, laat groen-zwart optekenen op haar website. “Om de mensen in die sector nu maar ook na deze moeilijke tijden te steunen, organiseert Cercle een veiling waarvan de opbrengst integraal naar de Brugse woonzorgcentra gaat.

Het startbod per shirt staat ingesteld op 75 euro, maar we hopen uiteraard dat elk shirt veel meer zal opbrengen.”

Niet enkel de Vereniging, maar ook hun fans tonen hun hart. Zo ook Thomas De Nys, een Cerclefan in hart en nieren.”Ik ben sinds enkele dagen bezig met een project onder de Cercle Brugge-fans. We zamelen geld in via crowdfunding om daarmee de Brugse zorg te steunen. Vooral via attenties om de mensen, die nu bijvoorbeeld in woonzorgcentra alleen zitten en geen bezoek mogen ontvangen, een hart onder de riem te steken. Na drie dagen zitten we aan 455 euro, wat toch al een sterke start is. Deze actie is natuurlijk niet enkel voor Cercle Brugge-supporters, maar ook voor mensen die de Brugse zorg willen steunen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier