Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad

Thibeau Samyn (links) en zijn broer Maxime Samyn. © WD
Werner De Vooght
Werner De Vooght Medewerker KW

Jaarlijks wordt er gestreden tussen de twee Wingense voetbalploegen KVC Wingene en KSKV Zwevezele om de titel Ploeg van ’t stad. Het werd een spektakel met een verrassend verloop. De broers Thibeau en Maxime Samyn van de Zwevezeelse club verlieten glunderend het terrein.

“Ik speel al drie jaar in de eerste ploeg’’, opent de 22-jarige Thibeau Samyn. “Ik zat eenmaal op de bank in het amateurvoetbal, meer bepaald op en tegen Lokeren. Daar gingen we met een beperkte ploeg stunten. Dan speelde ik bij de ploeg in tweede provinciale en na de herstart in vierde vorig seizoen. Met een heel jonge ploeg, bijna zonder ervaring, deden we het goed. Op een bepaald moment stonden we vijfde en eindigden als tiende, daar was de club tevreden mee. Nu willen we beter doen. De wedstrijd tegen derdeprovincialer KVC Wingene moet ons een boost geven, want we slaagden erin om een 4-1-achterstand op te halen en broer Maxime kon in de laatste minuut een vrije trap in doel krullen.”

“Winst dus tegen een ploeg die een reeks hoger speelt en als kapitein mocht ik met de spelers en iedereen die de ploeg had gesteund een feestje bouwen. Die stunt bewijst ook dat we nooit opgeven.”

Knappe linker

“Als voetballer kan je zien dat we heel wat gelijkenissen tonen”, maakt Maxime Samyn (19), die voor het eerst in de eerste ploeg speelt, duidelijk. “We zijn allebei flankverdediger met een goede traptechniek. Het verschil is wel dat mijn broer rechts- en ik linksvoetig ben. Dat ik de winning goal kon scoren, is wel leuk, maar de overwinning is wel te danken aan al mijn medespelers die nooit willen opgeven en er blijven in geloven. Het is een fantastisch samenhangende bende vrienden op en naast het veld. Sommige van die spelers behoorden net als ik tot een sterke generatie bij de jeugd die enkele keren kampioen speelden. Dat willen we ook doen met de eerste ploeg en winst tegen Wingene geeft ons daarvoor een duwtje in de rug.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier