Bekerfinale wordt Merkems onderonsje

© (Foto PB)

Deze namiddag werden op de Merkemse Kouter de oe finales van de Indurium Cup (Beker van West-Vlaanderen) gespeeld. Daarin namen eerste provincialer FWDM B en tweede provincialer FWDM C het op tegen de eerste provincialers Ladies Oudenburg en Dar. Ruddervoorde. Beide Merkemse ploegen wonnen hun wedstrijd en spelen eind april de finale op het terrein van Racing Waregem.

FWDM B kwam op voorsprong via Laura Delheye die een vrije trap van Femke Swaenepoel aan de eerste paal binnentikte. Oudenburg reageerde en doelvrouw Perneel haalde een afstandschot van Louise Vandurme uit de kruising. Bij de daaropvolgende hoekschop werd een poging van Silke Vernieuwe van de lijn gehaald. Kort voor de rust tikte Eef Vandergucht aan de tweede paal een voorzet van Brookelynn Cooreman binnen en in het begin van de tweede helft nam diezelfde Cooreman op een diepte pas van Vandergucht alle twijfels weg. De bezoekers probeerden nog maar kwamen niet verder dan een aantal corners en schoten uit de tweede lijn.

Doelpunten : 11′ Delheye 1 – 0, 39′ Vandergucht 2 – 0, 54′ Cooremann 3 – 0.

© (Foto PB)

Tweede provincialer FWDM C zette meteen druk en kwam verdiende op voorsprong toen Martine Van Exem een slecht ontzetten van de bezoekers afstrafte. Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en juist voor de rust kon Sarah Defraeye een vrije trap van Stefanie Rommens binnen tikken. FWDM was niet aangeslagen en direct na de herneming zette Charlene Winne op aangeven van Gillana Igodt de 2 – 1 op het bord. Ruddervoorde ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker, maar vond geen opening in de goed georganiseerde thuisafweer.

Doelpunten : 28′ Van Exem 1 – 0, 44′ Defraeye 1 – 1, 56′ Winne 2 – 1.