Bekeravontuur KVDO eindigt thuis tegen Eupen na nipte nederlaag

Het mooie bekerparcours van KVDO zit erop. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Het mooie bekerparcours van KVDO zit erop. In het Albertpark werd verloren van de profs van Eupen, maar het verschil was kleiner dan je zou denken.

KVDO heeft als ploeg uit Derde Amateur al een heel parcours afgelegd in de beker: Knesselare, Pelt, Heist en Ganshoren gingen al voor de bijl. Voor tweedeklasser Eupen was het de eerste confrontatie in de Croky Cup.

Het verschil tussen beide clubs was snel duidelijk: Eupen eiste de bal op, Diksmuide-Oostende loerde op de counter. Met een schot in de handen van de KVDO-goalie en een gedevieerde corner dreigde de tweedeklasser het eerst.

Halfweg de eerste helft kon de thuisploeg het evenwicht ietwat herstellen. Zowaar kwam KVDO op voorsprong op het halfuur: in een warrige fase voor doel duwde Marc Couckuyt een voorzet binnen. De vreugde was van korte duur toen enkele minuten later Nuhu een bal vanuit de tweede lijn via de lat in de goal ramde.

Op zoek naar zege

Eupen zocht in de tweede helft nadrukkelijk naar de zege: Emond kopte op de paal. De Oostkantonners klommen op voorsprong via Emond, maar verwarring troef. De grensrechter stak z’n vlag in de lucht voor buitenspel, maar trok die na de goal van Emond weer in, de ref had nog niet gefloten. Protest bij KVDO, maar de 1-2 stond op het bord. Een mentale tik, maar ook de start van een dolle fase. In enkele minuten tijd kregen beide teams een penalty: eerst Pantovic met 1-3, daarna Vandendriessche met de 2-3.

De tweede helft was aangenaam om volgen en het bleef spannend tot de laatste seconde. Eupen kwam er bijna niet meer aan te pas. KVDO haalde àlles uit de kast en miste op een haar na de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet. Zo ligt Diksmuide-Oostende nipt uit de beker, maar mag het trots zijn op de prestatie.