Stunt van formaat: KSC Blankenberge kegelt SK Roeselare uit Croky Cup nadat doelman Steelant drie strafschoppen stopt

Doelman Quintijn Steelant van KSC Blankenberge was de held van de namiddag. © VDB
Redactie KW

Coach Steven Van Moeffaert (39) heeft zijn eerste stunt te pakken met zijn KSC Blankenberge. Het nationale Sportkring Roeselare werd in eigen huis uit de beker gebonjourd. De uiterst ervaren keeperstrainer Guy Neirynck doet ons het verhaal.

“Vooral voor de rust kregen we het hard te verduren, maar we overleefden op karakter. Toch kwamen we omstreeks het halfuur op achterstand. Onze hoofdcoach wijzigde het tactische plan na de rust. Na een heerlijke schijnbeweging van Mbey Epolo mikte goalgetter Gianni Longueville raak. Strafschoppen moesten beslissing brengen. Het begon een beetje in mineur want thuiskeeper Leandro Depaepe stopte onze eerste poging. Toen kregen we een waar huzarenstukje te zien van onze nieuwe keeper Quintijn Steelant. Hij stopte drie penalty’s en de vierde trapten ze naast. De adrenaline gierde door mijn keel. We bouwden toch een serieus feestje.”

Niets te verliezen

“Nu wacht ons, op zondag 18 augustus een trip naar Dessel Sport, een topclub uit eerste nationale. De wedstrijd start om 16 uur. We hebben niets te verliezen. Wat de keepers betreft houden we vast aan onze beurtrol tot aan de start van de competitie. Quintijn Steelant draaft 90 minuten op, afwisselend met onze titularis van vorig seizoen Julien Van Volcem. Zelf probeer ik ze scherp te maken tegen de start van de competitie, zoals ik al tientallen jaren doe.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier