KV Oostende verzekert zich van zestiende finales in Croky Cup na makkelijke zege tegen FC Ganshoren

KV Oostende heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de zestiende finales van de Croky Cup na een 5-0 overwinning tegen FC Ganshoren, een ploeg uit tweede nationale.

Ewan Henderson zette Oostende al na amper 2 minuten op voorsprong. Enkele minuten voor de rust kregen de mannen van Stijn Vreven een penalty. Daniel Perez (39.), die dit seizoen gehuurd wordt van Club Brugge, zette de elfmeter feilloos om. In de tweede helft deed Mohamed Berte (64. en 80.) met twee doelpunten de boeken helemaal dicht voor de bezoekers uit Brussel. David Atanga (90.) maakte er in het absolute slot zelfs nog 5-0 van.

KV Oostende beleeft, ondanks de ruime zege tegen Ganshoren, moeilijke tijden. De Kustboys misten hun competitiestart volledig en staan met 1 op 12 alleen laatste in de Challenger Pro League. Daarnaast moet de club, vanwege de financiële problemen, eind september ook verschijnen voor de kamer voor ondernemingen in moeilijkheden van de ondernemingsrechtbank.