KSC Blankenberge verliest nipt in Croky Cup tegen Dessel Sport: “Maar we zijn klaar voor de competitie”

Gianni Longueville is een bikkelharde topper tussen de krijtlijnen: bij Milo en Matteo ontpopt hij zich tot een lieve teddybeer. © JPV
Redactie KW

Teleurstelling was een groot woord bij KSC Blankenberge, want op bezoek bij Dessel Sport, dat twee reeksen hoger aantreedt dan de kustformatie, werd met 3-2 verloren in een gelijkwaardig duel. Nu zet coach Steven Van Moeffaert alles op alles om, in de laatste rechte lijn van de voorbereiding, te werken op de kleinste details.

Gianni Longueville, trotse vader van twee zoontjes, voor wie hij veel vrije uurtjes opoffert, blikt nog heel even terug op de bekermatch in Dessel. “We hebben alles gegeven en kunnen ons dus helemaal niets verwijten. Er was geen verschil te merken tussen de thuisclub uit eerste nationale en ons geheel. Bij 1-1 werd een penalty op broer Giovanni niet gefloten en uit de daaropvolgende hoekschop aan de overzijde scoorden onze belagers. Kort na de rust kwamen we op karakter terug naar 2-2. Drie minuten voor affluiten besliste een afgeweken bal over winst en verlies.”

Ultieme oefenwedstrijd

“We zijn hoe dan ook klaar voor de competitie. Quintijn Steelandt is een doelman die zal concurreren met onze nummer één van vorig jaar Julien Van Volcem. Dan zijn er nog Jens Hoornaert, Mbeye Epolo, Shane Van Den Berghen en Pierre Dobbelaere: serieuze nieuwkomers die aan de start verschenen, terwijl Jorben Vanhulle werd ingebracht. Simon Savaete werd lang gemist wegens blessure, maar verscheen ook aan de aftrap. Er is hoe dan ook meer concurrentie en onze jonge coaches Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning zullen lastige knopen moeten doorhakken, zo ook wat betreft de doelmannen.”

“Week na week ons stinkende best doen, daar komt het op aan”

“We hebben nog een ultieme oefenwedstrijd tegen de vrienden uit Oostkamp, een ideale waardemeter zeg maar, die in onze accommodaties plaatsvindt een week voor het grote werk. We starten de competitie op 1 september op bezoek bij Club Lauwe en daarna bekampen we in eigen huis achtereenvolgens Eendracht Wervik en Jong Lede. Een stevig begin zeg maar: we zullen onze kop voor de bal leggen, telkens weer. We viseren de middenmoot, maar plaatsen daar geen cijfer op. Week na week onze stinkende best doen, daar komt het op aan. En wat mezelf betreft, ik voel nog niet dat ik op tram drie zit.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier