Antwerp schiet bekersprookje KVO aan flarden: 3-0

The Great Old heeft reden tot vieren: een tweede bekerfinale op rij. © BELGA

Antwerp heeft zich donderdag voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Beker van België. In de terugmatch van de halve finale tegen KV Oostende werd het 3-0 in het Bosuilstadion, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd.

Antwerp heeft zich donderdag voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Beker van België. In de terugmatch van de halve finale tegen KV Oostende werd het 3-0 in het Bosuilstadion, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd. George Ilenikhena (17., 88.) en Zeno Van den Bosch (26.) namen de doelpunten voor hun rekening. In de finale neemt The Great Old het op tegen Union.

George Ilenikhena stond tweemaal aan het kanon.
George Ilenikhena stond tweemaal aan het kanon. © BELGA

De bekerhouder nam meteen het heft in handen. Bataille trapte voorlangs, Janssen zette Gabriël aan het werk met een schot in de verste hoek. De KVO-doelman had even later een knappe redding in huis op een afstandsschot van Ejuke.

Bij de daaropvolgende hoekschop kregen de bezoekers de bal niet weggewerkt, Ilenikhena trapte van dichtbij binnen: 1-0. Een indraaiende vrije trap van Ondrejka vond daarna het hoofd van Van den Bosch, die de voorsprong verdubbelde.

Zeno Van Den Bosch zorgde voor de 2-0.
Zeno Van Den Bosch zorgde voor de 2-0. © BELGA

Op een schot van Ondrejka zat vervolgens iets te weinig snee om Gabriël een derde keer te kloppen. Een schot van de Zweed vloog op slag van rust net over. Na een eerste helft waarin het vaak achter een ongrijpbare bal holde, mocht KV Oostende tevreden zijn met een 2-0 achterstand. Stamnummer 1 speelde ook na de pauze de bal vlotjes rond.

KV Oostende probeerde nu en dan uit te breken, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis voor het nummer 13 van de Challenger Pro League. Antwerp gaf de controle over de match niet meer uit handen. Met een rake kopbal zette Ilenikhena in het slot de kers op de taart, de Bosuil mocht vieren.

KVO-coach Shoffner: “Antwerp zette ons heel erg onder druk”

Na de wedstrijd erkende KV Oostende-coach Jamath Shoffner dan ook dat zijn ploeg werd overklast door Antwerp. “Antwerp zette ons heel erg onder druk. Het was niet gemakkelijk om in deze sfeer aan te treden voor onze ploeg. Maar in de tweede helft toonden de jongens een goede reactie. Onze tweede helft was wel positief, we probeerden meer druk te zetten. Dat kunnen we meenemen naar dit weekend.”

Finale tegen Union

Antwerp staat tegenover Union in de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion. De Brusselaars schakelden woensdagavond Club Brugge uit. Antwerp mikt op 9 mei op een vijfde bekertrofee, de tweede op een rij. Mocht Union zich voor de halve finales van de Conference League plaatsen, dan verschuift de finale naar pinkstermaandag 20 mei.


Antwerp – KV Oostende: 3-0 (rust: 2-0/heen: 1-1)

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Doelpunten: Antwerp: Ilenikhena (17., 88.), Van den Bosch (26.)

Gele kaarten: KV Oostende: Dewaele (63.), Pérez (82.)

Opstellingen:

Antwerp: Lammens; Bataille, Van den Bosch, Alderweireld (cap) (90.+1 Coulibaly), Wijndal; Ondrejka (70. Ekkelenkamp), Keita, Yusuf (90.+1 Matazo), Ejuke; Janssen (76. Udoh), Ilenikhena Coach: Mark van Bommel (Ned)

KV Oostende: Gabriël; Vinck (cap), Medley, Decoene, Laes (70. Van Daele); Wylin, Amade (70. D’Arpino), Dewaele, Henderson (61. Pérez), Atanga (61. D’Haese); Berte Coach: Jamath Shoffner

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier