Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

Het is de bedoeling van de stad Oostende dat het stadion voortaan gebruikt zal worden door de nieuwe club KV Diksmuide-Oostende. © gf
Redactie KW

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.

Door aanhoudende financiële problemen werd KV Oostende begin juni failliet verklaard door de Brugse afdeling van de ondernemingsrechtbank van Gent. Het faillissement had ook gevolgen voor de nieuwe tribune die tijdens het bewind van Marc Coucke gebouwd werd. “Volgens het contract konden we de erfpacht opzeggen bij een faillissement en dat hebben we dus ook gedaan”, aldus burgemeester Bart Tommelein. Het is de bedoeling van de stad Oostende dat het stadion voortaan gebruikt zal worden door de nieuwe club KV Diksmuide-Oostende.

De voormalige voorzitter van KVO lijkt zich echter niet neer te leggen bij de opzegging van de erfpacht. Alychlo, de firma van Coucke, heeft de stad Oostende en de curator van de club immers in kortgeding gedagvaard. Concreet vraagt Alychlo om de huidige toestand van het stadion en de inboedel te laten vaststellen met een plaatsbeschrijving. “Op zich hebben wij geen probleem met een boedelbeschrijving, maar het was de beslissing van de curator om daar niet op in te gaan”, reageert Bart Tommelein.

Vrijdagochtend vanaf 11 uur buigt de Brugse rechtbank van eerste aanleg zich in kortgeding over de kwestie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier