“Ons droomscenario komt uit”: FC Dadizele Sport speelt meteen na heropstart kampioen

Voor FC Dadizele is de kampioenstitel al binnen na de winst tegen Langemark. © VDB
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

FC Dadizele is de eerste kampioen in het West-Vlaamse voetbal. De ploeg van coach Andy Vandenbussche is nog altijd ongeslagen in deze competitie. Zaterdag wonnen ze met het kleinste verschil (0-1) op Koksijde Oostduinkerke B na een doelpunt van Simen Demeyere. Daardoor kon achteraf de champagne ontkurkt worden.

Voorzitter Bart Allossery was achteraf door het dolle heen. “In aanloop naar de huidige campagne moesten we echt van nul beginnen. Sportief manager Matthias Cottenier leverde prachtig werk en stelde een competitieve kern samen die moest kunnen meestrijden voor de prijzen. Niemand had echter dit scenario verwacht. We zijn nog niet eens eind maart en de titel is al binnen. Vooral de cijfers zijn indrukwekkend. Enkel Lauwe kon tegen ons een gelijkspel uit de brand slepen, alle overige matchen wonnen we. Ook het doelpuntensaldo is bijna onbeschrijflijk met 93 gemaakte en slechts 7 tegendoelpunten. Dat bevestigt nogmaals dat we de terechte kampioen zijn. Zaterdag bouwden we aan de kust al een eerste feestje, de rest is voor nu zaterdag wanneer we Vlamertinge B ontvangen. Iedereen mag trouwens gratis binnen.”

Bredere kern

“Ondertussen zat de sportieve cel in functie van volgend seizoen niet stil. Onze grootste transfer is wellicht dat iedereen aan boord blijft. Er kon dus gericht versterkt worden, want de kern moet wel breder. Dit jaar bleven we grotendeels gespaard van blessures maar dat is niet elk jaar het geval. Iedereen verwacht wellicht dat we ook in derde weer de top zullen spelen, als je de namen op papier ziet, maar wij blijven rustiger bij het uitspreken van ambities. Bedoeling is om ergens te kunnen eindigen in de linkerkolom, dus tussen plaats 1 en 8.”

“Onze grootste transfer is wellicht dat iedereen aan boord blijft” – Bart Allossery , voorzitter

Doorstromen

“En de toekomstvisie? Ik zou liever elk seizoen een aantal eigen jongeren in de eerste ploeg kunnen droppen in derde provinciale, dan weer overal spelers te moeten transfereren voor een ploeg in eerste provinciale. In dat opzicht starten we volgend jaar een tweede ploeg op in vierde provinciale. Daar laten we onze talentrijke jongeren rijpen om later naar de A-kern door te stromen”, besluit de voorzitter.

Zaterdag 23 maart om 19 uur: FC Dadizele Sport – KSK Vlamertinge B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier