Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D)

Gilles Meurisse windt er geen doekjes om: Eendracht had het moeten afmaken. © JPV
Redactie KW

De competitie begon een beetje in mineur voor Eendracht Brugge. De jongens van de Watertoren waren de eerste wedstrijd bye en namen het vervolgens op tegen Sint-Joris. In Overleie stonden ze een kwartier voor inrukken 0-2 voor maar in het slotkwartier lieten ze die bonus teloorgaan.

Kapitein Gilles Meurisse is een gentleman die altijd klaarstaat met een objectief relaas. “Het gelijkspel lijkt me logisch, allerminst gestolen door beide ploegen. Toen we met 2-0 leidden, hadden we het moeten afmaken, dat is niet gebeurd. De week voordien waren we bye maar speelden vriendschappelijk tegen KVC JEI. We wonnen, zoals zo vaak tijdens de voorbereiding. Dat we in een competitie aantreden met slechts 13 ploegen vind ik eerlijk gezegd zo slecht niet. We voetballen in vierde provinciale, het laagste niveau. Toch laten we heel veel voor die passie, we trainen twee keer per week en offeren onze zondag op. Die weekends zonder voetbal laten ons toe eens iets te plannen buiten het spelletje.”

“Dit is mijn achtste competitie bij Eendracht en ik ben nog altijd trots als ik die armband mag omgorden. We beschikken over fantastische supporters, vrienden, vriendinnen en ouders. Na de wedstrijd hokken we samen in de gezellige kantine.”

Concurrentie

“Onze voorzitter heeft ervoor gezorgd dat er concurrentie heerst op elke positie. Tijdens de oefensessies mag je dus niet verslappen. Franky Decuyper zal ons niet tegenspreken als we stellen dat we voor een prijs gaan. Nacompetitie is ons streefdoel. Trouwens hoe onze trainers Hendrik Anckaert en Zbigniew Swietek de voorbereiding aanpakten stelt me uitermate tevreden. Ze geven iedereen evenveel aandacht, praten individueel, collectief en maken het tactische plaatje compleet. Net daardoor heerst er heel veel vertrouwen in de groep. We hadden meer moeten scoren tegen Sint-Joris, maar onze coaches kunnen die ballen er niet intrappen, hé, daar zijn wij verantwoordelijk voor”, besluit Gilles. (JPV)

Zaterdag 14 september om 18 uur: SVD Kortemark – VV Eendracht Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier