FC Passendale roert zich stevig op transfermarkt

Jean-Pierre Wyckaert wordt vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij FC Passendale. © EF
Redactie KW

FC Passendale heeft zijn tweede punt van het seizoen beet. De geel-zwarten speelden vorig weekend 1-1 gelijk tegen het als voorlaatste gerangschikte SK Reningelst. Ondertussen toont de club zich bijzonder actief met het oog op volgend seizoen.

Toekomstig coach Jean-Pierre Wickaert zag FC Passendale 1-1 spelen tegen SK Reningelst. “Het was ook echt een verdiend punt, puur op karakter”, vertelt de coach, die begin dit seizoen nog actief was bij BS Geluveld maar eind december al zijn woord gaf aan FC Passendale. “Ik zag onze jonge ploeg bij momenten al goed voetbal op de mat brengen en dat is toch positief voor de toekomst.”

“We hebben wel het geluk dat enkele jongens van onze B-reserven inspringen voor de rest van het seizoen, want het ontbreekt onze jonge ploeg nog wat aan ervaring voor een eerste ploeg. Maar toekomstgericht is het zeker een goede zaak dat ze kunnen leren van die meer ervaren spelers, en zij zorgen dan ook nog eens voor het nodige enthousiasme.”

Al veertien namen

De sportieve cel zit ondertussen niet stil. Voor volgend seizoen zijn al veertien nieuwkomers vastgelegd.

“Toen ik hier voor het eerst rond de tafel zat, hoorde ik direct van de nieuwe bestuursmensen dat ze in eerste instantie een stabiele vierdeprovincialer willen worden en een scenario als de voorbije jaren willen vermijden. Daarvoor is er één belangrijke factor: zorgen voor genoeg concurrentie bij de beloften en de eerste ploeg. Uit mijn ervaring weet ik dat je dan bij de seizoensstart minstens veertig spelers nodig hebt, voor beide kernen.”

“Eerst zijn we intern gaan kijken wie het niveau van vierde provinciale al aankan. Daarna zijn we met onze sportieve cel onze contacten gaan aanspreken. Al veertien jongens hebben hun krabbel gezet onder een verbintenis voor volgend seizoen. Ik wil echt dat er op bijna elke positie een dubbele bezetting is, zodat iedereen een heel seizoen lang scherp moet staan.”

“Pas als er concurrentie is, kun je aan positieve resultaten beginnen denken. Ook is het de bedoeling om vanaf volgend seizoen geen beroep meer te moeten doen op onze B-reserven, zodat die jongens weer enkel hun wedstrijd op zondagmorgen moeten spelen. We verliezen echter ook de jeugd niet uit het oog”, besluit de 63-jarige Wervikaan.

(SBR)

Zondag 11 februari om 14.30 uur: FC Westouter – FC Passendale

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier