“De spelers geloofden erin en hebben het fantastisch gedaan”: Coach David Casteleyn na promotie met Sassport Boezinge B

Feest in de kleedkamer van Boezinge B na de promotie.
Anton Peene Reporter

Na de bekerwinst voor de A-ploeg mocht ook de B-ploeg feestvieren. Ze schakelden KSV Moorsele B (na strafschoppen) en KSK Wenduine (4-1-zege) uit in de eindronde en maken zich op voor derde provinciale.

“We kregen met KSV Moorsele B een zware loting in de eerste ronde”, blikt trainer David Casteleyn (32) terug. “Zij grepen net naast de titel in 4C, door een minder doelsaldo dan de eerste. Eens we de loting wisten, ben ik beginnen rondbellen naar trainers en spelers uit die reeks. Bovendien is die ploeg aangesloten bij MyPitch, waardoor ik veel wedstrijdbeelden kon zien. We waren dus goed voorbereid en trainden ook enkele keren op strafschoppen. Dat wierp zijn vruchten af, want we misten geen enkele elfmeter en mochten zo naar de volgende ronde. Daarin hadden we gedacht om tegen FA Nieuwpoort uit te komen. Ze werden echter gewipt door KSK Wenduine. Een ander soort ploeg als Moorsele B, met meer ervaring en gestalte maar met minder snelheid. Bovendien misten ze enkele belangrijke spelers. We kwamen opnieuw snel op voorsprong en konden het vrij makkelijk over de streep trekken. Zo was de promotie een feit.”

Afwezigen

Zondag volgde nog een derde match tegen KM Torhout B. “Er waren enkele afwezigen door Moederdag en de Kattenstoet. We beslisten om enkele bankzitters te laten starten en ook Jasper Mahieu kreeg een plek in de basiself. Hij is een van de talentvolle jongeren uit de U17-ploeg. Het was ook de uitzwaaimatch van Quinten Canepeel, Robin Strumane en Elias Druant. Zij gaan respectievelijk naar GS Voormezele, de reserven van Boezinge en VKW Vleteren.” David kijkt al uit naar derde. “Het huiswerk is bijna af, we zijn nog voorzichtig op zoek naar versterking. Er zal volgend seizoen ook meer wisselwerking zijn met de A-ploeg. We belanden in een hele mooie reeks, met leuke affiches tegen onder meer SK Elverdinge, GS Voormezele, VKW Vleteren, TSC Proven, KFC Poperinge A en VKLP. Het wordt ongetwijfeld een leerrijk jaar”, zegt de leerkracht, voor wie het een mooi succes is als jonge trainer.

Gouden Schoen

“Ik ben tevreden over de mindset van de jongens. In zo’n eindronde komt er stress bij kijken, maar de jongens konden ermee overweg. Iedereen geloofde erin en is er vol voor gegaan. Nu volgt er nog eindeseizoensactiviteit en krijgt onze meest verdienstelijke speler de Gouden Schoen. Wie dat is, zal ik nu nog niet verklappen”, besluit de Elverdingenaar. (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier