“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Lowie Devriendt was ook even aan de slag bij Aalbeke. © Kurt De Schuytener
Anton Peene Reporter

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.

SV Wevelgem City B eindigde dit seizoen als derde in vierde provinciale D. Dat kwam er onder meer dankzij een sterke derde periode met 26 op 30. Het versloeg ook als enige ploeg kampioen FC Dadizele Sport. In de eindronde troffen ze achtereenvolgens EG Gistel, WS Bellegem en Jong Anzegem. “Na zeges tegen EG Gistel en WS Bellegem was de promotie naar derde een feit”, weet Lowie Devriendt. “Zo was de laatste match tegen Jong Anzegem een galamatch. Ook die konden we nog winnen met 4-3 en ik maakte er voor het laatst mijn opwachting met een invalbeurt van ongeveer een kwartier. Ik speelde dit seizoen niet veel meer, nadat er vorig jaar een kraakbeenletsel in de knie werd vastgesteld. Ik depanneerde nog wanneer het echt nodig was en probeerde het op te lossen met inspuitingen. Voor de laatste match belde trainer Gianni Gravina mij of ik nog eens wilde meedoen.”

Kampioen in de jeugd

Zo kwam er een mooi einde aan een carrière die hij op zesjarige leeftijd begon. “Dat was bij de jeugd van KVK Ieper. Ik startte er samen met Nick Ennaert bij de duiveltjes en ik speelde er 13 jaar in de jeugdreeksen. Bij de U17 en de U19 speelden we bij kampioen in nationale, onder de vleugels van respectievelijk Franky Colson en Franky Vande Putte. Ik mocht later nog meetrainen met de beloften, maar toen kwam de fusie met BS Poperinge. Ik woonde op dat moment in Zonnebeke en trok voor vijf seizoenen naar daar. Onder Piet Timmerman beleefde ik er de mooiste jaren uit mijn carrière. Daarna volgden Zillebeke en Aalbeke. Toen ik naar Wevelgem verhuisde, was het een logische volgende stap om daar mijn carrière verder te zetten. Ik kon er kapitein zijn van de jonge B-ploeg. De goesting was er nog, maar nu moet ik er noodgedwongen een punt achter zetten.”

Trainerscursus

Komend seizoen wil Lowie werk maken van een trainerscursus. “Op termijn wil ik jeugdtrainer worden. Misschien zal ik ook nog even met de dokters samenzitten om alsnog onder het mes te gaan. Ik zal het op me laten afkomen en blik tevreden terug op mijn carrière. Ik heb veel vrienden en kennissen overgehouden aan het voetbal. Volgend seizoen pik ik nog wel eens een wedstrijd mee. Mijn neef speelt bij KSV Moorsele en mijn stiefbroer keert terug naar SK Zillebeke.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier