Ruben Delbaere heeft start niet gemist met SCT Menen: “Weg uit vierde provinciale”

Ruben Delbaere: “Om een prijs te pakken zullen we hard moeten knokken.” © GF
Redactie KW

SCT Menen heeft zijn start niet gemist. Aan huis tegen Zonnebeke B werd met 4-2 gewonnen. Komende vrijdag staat het burenduel op en tegen Kruiseke op het programma. Sparta is een van de vertrouwde namen in de reeks, en wordt een serieuze waardemeter. “Moet kunnen”, hoopt Ruben Delbaere.

Tegen Zonnebeke begon Menen in mineur aan de nieuwe competitie. Na amper vier minuten keek Sporting tegen een 0-1-achterstand aan. Pas in het derde kwartier slaagden de jongens van T1 Tim Debrouwer erin om de scheve situatie recht te zetten. Menen liep uit tot 4-1, en kwam niet meer in de problemen.

Individuele fouten

Vier goals scoren klinkt veelbelovend, maar op eigen veld twee goals slikken is niet meteen een teken van secuur verdedigen. “Individuele fouten”, zegt de net 23 jaar geworden Ruben Delbaere. “Ja, als we willen meedoen voor de prijzen moeten die fouten eruit. Dat we ondanks een vroege tegentreffer niet panikeerden, getuigt van vertrouwen.”

SCT Menen, met liefst dertien nieuwe aanwinsten, wil binnen de kortste tijd weg uit het vagevuur van vierde provinciale. “Dat is inderdaad de bedoeling”, weet Ruben Delbaere. “Maar om een prijs te pakken zullen we hard moeten knokken. Zillebeke, dat na een jaar schorsing opnieuw van de partij is, wordt als de gedoodverfde titelfavoriet naar voor geschoven. En ook Bissegem en Moorsele zullen te duchten zijn. En wat Kruiseke in petto heeft, zullen we vrijdagavond aan de lijve ondervinden.”

Ruben Delbaere versleet zijn eerste voetbalschoenen bij Toekomst Menen. Als jonge gast liep hij daarna gedurende twee seizoenen voetbalschool bij Westhoek. Na Westhoek droeg hij de kleuren van Menen om uiteindelijk voor twee seizoenen naar Zonnebeke te trekken. “Bij Zonnebeke kon ik me niet doorzetten om de eerste ploeg te halen”, getuigt de Menenaar. (AV)

Vrijdag 6 september om 20 uur: Sparta Kruiseke – SCT Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier