Kenneth Taelman (ZK Dentergem) stopt met voetballen: “Geen zin meer om te trainen”

Kenneth Taelman met zijn voetballende zonen en zijn dansende dochter: “Ik ga me geen seconde vervelen.” (foto WMe) © WMe by Wouter Meeus
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Het voetbalseizoen bij vierdeprovincialer ZK Dentergem zit erop, en dat betekent ook het definitief sportief afscheid voor de 35-jarige Kenneth Taelman. De kapitein kreeg in de met 2-3 verloren eindrondewedstrijd tegen Moorsele B nog een applausvervanging.

“Toen de besprekingen naar komend seizoen er aankwamen, heb ik onmiddellijk bekend gemaakt dat ik zou stoppen”, aldus Taelman. “Eerlijk, de zin om nog twee keer te trainen is volledig verdwenen en stilaan wil ik meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. Nu al weet ik dat ik me geen seconde ga vervelen, want mijn twee zonen spelen bij Deinze en hier in Dentergem, en dan heb ik nog mijn dochter die danst.”

“De vraag om nog iets in de voetbalsport te doen, is toch zeker nu overbodig. Ik voetbal al bijna dertig jaar, hier sinds mijn zesde. In al die tijd heb ik slechts drie seizoenen hier niet mijn voetbalschoenen aangetrokken: twee jaar bij Olsene en één jaar bij Beveren Leie. De rest was dus allemaal bij Dentergem.”

“Ik denk dat niemand kan klagen over deze campagne. We hebben enorm veel punten gehaald en ook het niveau zat wel goed. Alleen geraakten we net niet in de beoogde eindronde. Er zijn natuurlijk wel verzachtende omstandigheden, want vijf kernspelers met een zware blessure vervangen is bijna onmogelijk.”

Nooit gepromoveerd

“Als ik denk aan sportieve hoogtepunten, waren dat bij de jeugd ongetwijfeld de vijf titels na elkaar met dezelfde ploeg hier bij Dentergem. Bij de eerste ploeg waren het de drie eindrondes die we behaalden; spijtig genoeg konden we nooit promoveren. En dus spelen we nu nog altijd in vierde provinciale.”

En waren er ook mindere momenten? Zware blessures, bijvoorbeeld? “Eigenlijk niet. Het klinkt misschien wel verwonderlijk, maar in die bijna dertig jaar ben ik nooit langdurig out geweest en dat heb ik gelukkig tot het einde kunnen aanhouden. Tijd nu om te genieten van mijn voetbalpensioen”, lacht de trappenmaker uit Dentergem. (Stefaan Bogaerts)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier