Thibault Rivière (KFC Damme): “Selectie halen blijft prioriteit”

Thibault Rivière. © JPV
Redactie KW

Geen enkel doelpunt tegenkrijgen in vier duels, 15 keer raak getroffen en met het maximum van de punten de lijst aanvoeren. Dat was de marstabel van KFC Damme (4B). Dan kwam de verplaatsing naar Zwevezele eraan. De fusieploeg kreeg zowaar 5-1 om de oren. T2 Koen Thibault zocht geen uitvluchten. “Barslechte wedstrijd van ons. We maken de kansen niet af en geven doelpunten weg. De voetjes staan weer op de grond.”

Thibault Rivière luisterde naar de woorden van zijn coach. Hij kent Koen Thiebaut van zijn periode in Blankenberge. “Bij de kustformatie voetbalde ik vanaf het prille begin. Toen ik 12 jaar oud werd, kreeg ik plots de kriebels om te basketten. Uiteindelijk keerde ik terug naar het voetbal. Toen Koen Thibaut mij aan het werk zag bij de beloften vroeg hij of ik zin had in een nieuwe uitdaging. Ik vond Damme een mooie nieuwe kans en stemde gretig toe.”

“Tegen Varsenare B was ik niet geselecteerd. Voor de resterende duels stond ik wel op het scheidsrechtersblad en mocht meestal invallen. Tegen ploegen uit de onderste gelederen, zoals Hertsberge en Ruddervoorde, wonnen we met ruime cijfers. Dan volgden met Steenbrugge en Varsenare B serieuze kleppers die we wonnen met telkens twee doelpunten verschil. In Zwevezele kon ik mijn ogen niet geloven, ik kan echt niet inschatten hoe het komt dat we dergelijke pandoering slikten. De trainers zullen ons wel op onze plichten wijzen. De selectie halen blijft voor mij prioriteit. Daarvoor doe ik telkens mijn uiterste best op training. Ik ben een pure spits. Nu komt het erop aan naarstig verder te werken. Maar meer dan mijn best kan ik niet doen hé, de plaatsen zijn echt duur bij ons.” (JPV)

Zondag 8 oktober om 15 uur: KFC Damme – KSV Oostkamp B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier