Sil Allewaert biedt toegevoegde waarde aan VVC Beernem B (4B)

Sil Allewaert is afgestudeerd en kan zonder zorgen zijn passie botvieren bij VVC Beernem B. © JPV
Redactie KW

Sil Allewaert scoorde op donderdag 1 februari zijn achtste roos op bezoek bij KFC Heist B. Zijn team won met 1-3 in een vooruitgeschoven match. De daaropvolgende zondag werd het in eigen huis 3-3 tegen het nooit te onderschatten Voorwaarts Zwevezele. Opnieuw deed Sil de netten trillen.

We zochten onze gesprekspartner op in zijn woning op een boogscheut van het voetbalterrein in Oedelem. Daar leerde Sil Allewaert het voetballeven kennen. “Ik maakte ook de fusie mee en na een seizoen bij de invallers te hebben aangetreden loodste toenmalig coach Jeffry De Busschere mij mee naar zijn VVC Beernem B. Zodoende kwam ik voor het eerst in aanraking met klimmen en dalen. We beleefden een leerzame periode, maar sprokkelden niet zoveel punten.

“Dit is nu het tweede seizoen dat ik voetbal onder het waakzame oog van Kurt Boey. Ik maak me nuttig achter de diepe spits. De coach leerde ons voetballen in een ruit en het legt ons geen windeieren. Onze T1 lijkt me een topper en de groep stelt zich volgzaam op. Ik ben net afgestudeerd en mag stage lopen in de advocatuur. Mijn trainingen komen niet in het gedrang, want ik word bijgeschoold in Brugge, dus kan ik tijdig onze accommodaties bereiken.”

“Trouwens, ons bilan na Nieuwjaar mag er zijn. We verloren ons eerste duel van de terugronde met 5-3 bij leider Torhout. Daarna zegevierden we met 8-1 in de derby tegen Ruddervoorde en kaapten de scalp van KFC Damme weg. Na de vier op zes tegen Heist B en Zwevezele zijn we opgeklommen naar positie drie. Misschien mogen we wel dromen van de nacompetitie.”

“Wat mezelf betreft, stel ik vanzelfsprekend het ploegbelang voorop, al verstop ik niet persoonlijk te streven naar dubbele cijfers. Al negen keer deed ik de netten trillen en met acht assists zit ik ook op schema. Maar al te graag zou ik twee tienen achter mij naam laten optekenen.”

(JPV)

Zaterdag 17 februari om 19.30 uur: KSK Dennenheem Hertsberge – VC Cercle Beernem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier