Dirk Verheire is ‘de cement’ bij KFC Damme (4B)

Dirk Verheire loopt al op en rond dit veld sinds de eeuwwisseling. Voor iedereen heeft hij een vriendelijk woord over. (foto JPV)
Redactie KW

Dirk Verheire is al sinds de eeuwwisseling, meestal achter de schermen, actief bij het voetbalgebeuren in Damme. Zijn opeenvolgende functies waren jeugdsecretaris, afgevaardigde, algemeen secretaris, coördinator jeugd en sinds 2011 gerechtigd correspondent.

Wie hulp nodig heeft klopt bij Dirk Verheire nooit tevergeefs aan. “Dienstbaarheid lijkt me toch inherent aan mijn functie. Trouwens, sinds de fusie moet ik me veel meer focussen op mijn administratieve taken. Bijspringen in de kantine lukt zo vlot niet meer, al zit ik daar graag te keuvelen met vaste klanten zoals bijvoorbeeld de families Bleyaert en Wallaert. Je mag rekenen dat we per jaar misschien 30 leden verliezen maar er komen er telkens 45 bij, dat is een serieus groeiproces. We paren het sportieve aan het familiale gebeuren. Onze herenploeg prijkt op drie in vierde provinciale. We zijn goed op weg om de nacompetitie te behalen. Torhout B en Varsenare B zijn rivalen buiten categorie en geven elkaar geen duimbreed toe. Daarna volgen wij, met een structuur van vierde nationale. Ik kan het weten, want ik zetelde al in het bestuur toen we met SVV Damme in nationale aantraden. Dat was ook al met trainers Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut.”

Vincent Goemaere

“Ach, Johnny Bleyaert en Koen Thiebaut: het stond in de sterren geschreven dat ze zouden terugkeren. Het verwonderde mij trouwens dat het nog zo lang geduurd heeft. Wij zijn één grote familie en die trainers lijken mij het levende bewijs dat iedereen aan iedereen gehecht is. Onze voorzitter Filip Babylon nam afscheid net toen hij op tram zeven stapte. Ik hoop zijn voorbeeld te volgen, tenminste als ik de vooruitgang nog meester kan. Tegenwoordig moet je, als gerechtigd correspondent een pc-freak zijn en blijf je genoodzaakt alles op de voet te volgen. Je kan het je niet permitteren om ook maar één dag niet voor dat scherm te zitten”, vertelt een gedreven Dirk Verheire.

“Onze nieuwe eerste in bevel Vincent Goemaere is een manager in het dagelijks leven. Hij gebruikt zijn kennis en ervaring om ons met zachte hand te leiden naar iets moois. Ik hoop nog vele jaren gespaard te blijven van kwaaltjes zodat ik vanaf de eerste rij de verdere evolutie kan meemaken. Onze eerste ploeg maakt zich nu op voor de komst van Hertsberge, de hekkensluiter. De ondervinding leert me dat je nooit om het even welke tegenstander mag onderschatten.” (JPV)

Zondag 10 maart om 15 uur: KFC Damme – KSK Dennenheem Hertsberge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier