Derby voor Jordy Dewulf en SK Eernegem B (4B): “We mogen alles verliezen, behalve de twee derby’s”

De B-ploeg van SK Eernegem maakt zich op voor een derby. Op de bovenste rij zien we Joren Creyf, Lemmy Lowyck, Nino Fiers, Gillian Crevits, Gaetan Stommeleer, Daily Decraemer en Sverre Deschachte. Op de middelste rij herkennen we Bryan Dutoit, Kenji Gerard, Tibo Steen, Thibo Monteny, Guus Hoezen, Jonas Loose, Jens Schreel en Tiebe Legein. Op de onderste rij bemerken we Cedric Thas, Gino Moyaert, Anthony Stellamans, Jan Strobbe, Franky Krenski, Koen Delrue, Glenn Plovie en Jelle Schreel. Jelle De Smet, Jordy Dewulf, Tibo Denduyver, Jonas Van Loo, Yari Verbrugghe en Michael Vermeylen ontbreken. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Met een eerste punt op zak trekt SK Eernegem B naar de derby bij fusieclub Jong Eernegem Ichtegem (JEI). Als we Jordy Dewulf goed begrijpen, moet het B-team van het bestuur slechts twee matchen winnen: uit en thuis tegen JEI!

“De match van zaterdag leeft”, benadrukt aanvoerder Dewulf (30). “Zowel bij SK Eernegem als bij de tegenpartij. Heel wat jeugdige spelers stapten vorig jaar over naar Jong Eernegem, waardoor SK Eernegem vooral nog seniorploegen heeft. De jongeren van JEI zullen zich willen bewijzen tegenover het vroegere bestuur. Franky Krenski, onze voorzitter, is erop gebrand deze derby te winnen. Bij manier van spreken mogen we in deze competitie alles verliezen, behalve die twee duels.”

Middenmoot

Dewulf, werkzaam bij Defensie in Lombardsijde, zal de match zaterdag langs de zijlijn moeten volgen. In de openingsmatch van de competitie, de eerste officiële wedstrijd van SK Eernegem B, liep de kapitein een voetblessure op. “Mijn huisdokter vreest een breuk van een middenvoetsbeentje”, zucht hij. “Onze eerste competitiematch gaan we niet snel vergeten. Doelman Tibo Steen liep na een paar minuten, in een duel met een aanvaller van Zwevezele, een hersenschudding op. Veldspeler Bryan Dutoit ging onder de lat staan. Ik kwam na twintig minuten met hem in botsing en moest van het veld.”

Veel averij in een eerste wedstrijd. De partij eindigde met 3-3. Eernegem B gaf een 2-0-voorsprong uit handen, maar sleepte dankzij een strafschop omgezet door Nino Fiers een punt uit de brand (3-3).

Veel intensiteit

De nul is van de tabellen. Bij JEI staat die er nog, want de fusieploeg was de eerste speeldag vrij. “Ik verwacht zaterdagavond veel intensiteit tussen de lijnen”, aldus Dewulf, die vorig seizoen, na acht voetballoze jaren, hervatte. “Iedereen zal zich willen bewijzen. Het wordt een match met veel duels en wellicht weinig doelpunten. De thuisploeg komt uit derde en heeft meer ervaring. Wij doen het vooral met jongeren. Ook met een nieuw elftal, want van de beloftenploeg van vorig seizoen zijn veel jongens vertrokken. Toch zouden we graag een goeie middenmoter worden.”

Zaterdag 7 september om 19.30 uur: KVC JEI – SK Eernegem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier