Youri Legein moet op zoek naar nieuwe coach voor F.A. Nieuwpoort (4A): “Indien nodig zal ik zelf eventjes inspringen”

Dennis Vandenhouweele. © VDB
Redactie KW

Enkele dagen na het ontslag van coach Dennis Vandenhouweele is de rust stilaan teruggekeerd in de bestuurskamer van F.A. Nieuwpoort. Voorzitter Youri Legein blijft niet bij de pakken zitten, maar gaat niet overhaast te werk in zijn zoektocht naar een nieuwe trainer.

“Het blijft jammer dat Dennis de handdoek in de ring gooide, maar ik had het eerlijk gezegd wel een beetje zien aankomen. De chemie tussen de spelers en de coach was al een tijdje weg. Verschillende spelers waren niet meer mee in het verhaal van hun trainer en waren niet altijd bereid om een extra inspanning te leveren voor de ploeg. De nederlaag in Zarren, net voor de winterstop, was de spreekwoordelijke druppel. Dennis vond dat zijn jongens onvoldoende bereid waren om tot het uiterste te gaan. Hijzelf is ongelooflijk gedreven en dat verwacht hij ook van zijn team. Mijn waardering en respect voor hem zijn onveranderd, want het is een topkerel”, vertelt Youri Legein.

Wilskracht ontbreekt

Voor Dennis Vandenhouweele was het geen gemakkelijke beslissing om zijn ploeg in de steek te laten. “Een goeie maand geleden vond er een constructief gesprek plaats tussen het bestuur, de spelers en mezelf. Ik dacht dat al mijn spelers, na enkele pijnlijke nederlagen op verplaatsing, de knop hadden omgedraaid. De verliespartij in Zarren was er te veel aan en ik heb de eer aan mezelf gehouden. Het ontbreekt in de spelersgroep aan wilskracht om een tandje bij te steken als het moeilijk gaat. Daar heb ik het heel moeilijk mee. Ik wil alles nu even laten bezinken en zie wel wat er de komende maanden op mijn pad komt. Ik wens F.A. Nieuwpoort het allerbeste en hoop dat de ploeg over enkele maanden minstens een eindrondeticket bemachtigt”, aldus Dennis Vandenhouweele.

Het is niet uitgesloten dat de kustploeg straks aan de terugronde begint zonder coach. “We zijn op zoek naar een trainer met een profiel dat bij onze club past”, stelt Youri Legein heel duidelijk. “Het is niet uitgesloten dat ikzelf misschien een tijdje de trainingen zal leiden. Het is zeker niet de bedoeling dat ik de nieuwe coach word, want de functie van T1 en voorzitter vallen niet te combineren. Eventjes depanneren, zie ik echter wel zitten.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier