FA Nieuwpoort A en Lieven Verkindere gaan uit elkaar, gesprekken met stadsbestuur rond huur infrastructuur lopen moeizaam

Youri Legein neemt voorlopig over. © VDB
Anton Peene Reporter

FA Nieuwpoort A startte de competitie zonder trainer Lieven Verkindere. Jeugdcoördinator Fabian Demeester en voorzitter Youri Legein nemen over tot er een opvolger is.

Een verschil in visie lag aan de basis van het vertrek van Lieven Verkindere. “Een spijtige en moeilijke beslissing”, zegt voorzitter Youri Legein. “Ik heb veel waardering voor de persoon die Lieven is. Ik kan er geen slecht woord over zeggen. Alleen zaten we niet meer op dezelfde golflengte na de komst van de B-ploeg.”

Niet halsoverkop

Zo nam Youri plaats op de bank tegen FC Westouter. “Eerder was ik al eens tussenpaus, tot Lieven trainer werd. Ik zat samen met Fabian Demeester op de bank. Fabian is de jeugdcoördinator en lid van de raad van bestuur. Ik ben blij dat we toch een goede start kenden want het was plots kort dag. Gelukkig zitten we in het bestuur met mensen die trainerservaring hebben. De zoektocht naar een opvolger loopt en we gaan dit rustig bekijken. We willen de juiste persoon vinden en gaan dus niet halsoverkop beslissen.”

FA Nieuwpoort A hield de drie punten thuis tegen FC Westouter. “Ik vond dat we verdiend gewonnen hebben en een sterke prestatie neerzetten. Westouter is een ploeg die mikt op eindronde en we konden toch vrij vlot afstand nemen. De volgende match is op het veld van Merkem Sport. Zij komen uit derde maar zitten in een hele nieuwe situatie. Bovendien waren ze vorig weekend vrij, dus het is koffiedik kijken wat we mogen verwachten. We gaan er alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Nieuwpoort en zo met zes op zes te starten.”

Huur infrastructuur

De B-ploeg opende met een 0-5-nederlaag thuis tegen Aartrijke. Ze misten nog een pak afwezigen en trekken komend weekend naar Hertsberge. Intussen dook er nog een extrasportieve zorg op. De gesprekken met het stadsbestuur rond de huur van de infrastructuur lopen moeizaam. “Voorlopig liggen we nog ver uit elkaar. Ik hoop dat we eruit geraken, zodat de toekomst van FA Nieuwpoort verzekerd is.”

Zondag 8 september om 15 uur: Merkem Sport – FA Nieuwpoort A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier