139: KVKO A (4A) is de vlotst scorende ploeg van het land

Het zou voor Marc Dawyndt zijn eerste titel als T1 kunnen worden. © VDB
Anton Peene Reporter

Het zijn ongeziene cijfers. Met 139 doelpunten is KVKO A – dat de titel stilaan kan ruiken de vlotst scorende ploeg van het land. Vorig weekend vlogen er 16 tegen de touwen.

“Als je 139 keer scoort in 25 matchen – gemiddeld meer dan 5,5 goals per match – dan is het een teken dat we niet op onze plek zitten”, zegt trainer Marc Dawyndt. Tegen hekkensluiter WS Bulskamp werd het 16-0. Halfweg stond het al 10-0. Toby Bossaert en Maxime Vander Biest scoorden elk vijf keer, Karel Ternier drie keer. De overige drie goals kwamen op naam van Lesra Verhelst, Quentin Doom en Alessio Debruyne.

Elf tegengoals

“We hebben verschillende spelers die vlot de weg naar doel vinden. We zijn de vlotst scorende ploeg van België en zitten nu in de laatste rechte lijn richting de titel en bijbehorende promotie naar derde. Met elf tegengoals hebben we ook defensief uitstekende cijfers. Dat is onder meer te danken aan onze sterke doelman Gertjan Catrysse.”

“Makkelijk winnen is leuk, maar soms missen we uitdaging. Wellicht zal dat zaterdag anders zijn, op het veld van KSV Bredene B. Ik zie die verplaatsing als een zware dobber. Er volgen daarna nog kansen genoeg om de klus af te maken. Met zes punten uit de laatste vijf matchen zijn we zeker, en dan mag FA Nieuwpoort geen steek meer laten vallen.”

Het zou voor Dawyndt zijn eerste titel als T1 zijn. “Ik maakte het wel al twee keer mee als T2 en drie keer als speler. Bij Diksmuide en Nieuwpoort heb ik mijn werk niet mogen afmaken. Het zou een ongelofelijk gevoel zijn, na vijftien jaar hoofdtrainerschap”, aldus de 50-jarige Veurnaar, die bij de gemeente Koksijde werkt. “Het voetbal in Koksijde leeft weer. Ook in derde willen we ons tonen. De kern blijft bijna intact. Stijn Calcoen en Karel Ternier stoppen. Arno Clays komt van KSV Diksmuide en met Bjorn Sengier krijg ik er een ervaren assistent bij.”

Zaterdag 23 maart om 20 uur: KSV Bredene B KV Koksijde-Oostduinkerke A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier