SVD Kortemark (3A): “We geven niet op”

Tijs Monteyne van SVD Kortemark. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Speelt SVD Kortemark volgend seizoen nog in derde? Die kans wordt steeds kleiner. Rechtstreeks behoud lijkt niet meer mogelijk. De barrageplaats is nog in zicht, want Brielen Sport telt slechts vijf punten meer dan de rode lantaarn.

Zeven speeldagen op rij beten Tijs Monteyne (20) en maats in het zand. De laatste driepunter dateert van 4 februari. Toen werd Proven, elfde in de huidige stand, met 2-1 geklopt. De volgende twee speeldagen bepalen of SVD nog kans maakt op het behoud. Want met Vleteren (dertiende met 22 punten) en Voormezele (vijftiende met 15 punten) staan partijen tegen clubs net boven de hekkensluiter op de kalender. Daarna volgen nog matchen tegen Keiem en bij Ploegsteert-Bizet.

“We hopen van wel”, antwoordt Tijs Monteyne op de vraag of overleven in derde provinciale nog mogelijk is. “We geven de moed zeker nog niet op. Als we de twee volgende matchen kunnen winnen blijft het mogelijk.”

Rechtsachter

SVD Kortemark promoveerde eind vorig seizoen via de nacompetitie van vierde naar derde. “Met wat meeval, want in die eindronde wonnen we enkel onze eerste wedstrijd”, verwijst Monteyne naar de 3-1-winst tegen Bellegem. “In de competitie eindigden we op de vijfde plaats, de promotie kwam dus onverwacht. We wisten dat we een lastig seizoen gingen draaien, maar dat het zo moeilijk zou worden hadden we niet verwacht.”

Volgens Tijs Monteye liggen onder meer enkele langdurige afwezigheden aan de basis van de lastige campagne.

“Het is intussen te lang geleden dat we drie punten pakten”, vult hij aan. “Toch speelden we bijvoorbeeld tegen De Ruiter en Beselare vrij goeie matchen. In Gits en tegen Handzame was het minder.”

Meestal wordt Tijs Monteyne als rechtsachter uitgespeeld. “Ik speelde ook al centraal achterin en op het middenveld”, verduidelijkt de laatstejaarsstudent sporttechnologie. “Bij een defensieve opdracht voel ik me best. Het zou jammer zijn indien we degraderen. Langs de andere kant denk ik dat we bij een eventuele terugkeer naar vierde toch meteen zullen meedraaien in de top van het klassement.” (HF)

Zondag 7 april om 15 uur: SVD Kortemark – VKW Vleteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier