Sparta Dikkebus grijpt net naast promotie

Pascal Dermaux blijft ook volgend seizoen aan de slag bij Sparta Dikkebus. © EF
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

De Spartanen van Dikkebus zijn er net niet in geslaagd om een ticket te veroveren naar tweede provinciale. In de eerste ronde van de eindronde verloren ze na strafschoppen van Daring Ruddervoorde.

In Ruddervoorde wezen de bordjes zelfs na de verlengingen nog steeds 0-0 aan. Strafschoppen moesten beslissen wie promoveert en finaal bleek Ruddervoorde daarbij de sterkste te zijn. Achteraf was er een grote ontgoocheling in het bezoekende kamp. Niet in het minst bij de 54-jarige coach Pascal Dermaux, die met de hele entourage echt wel gehoopt had om de poort van tweede open te beuken.

“Tijdens de wedstrijd hebben we echt wel bewezen klaar te zijn voor de eindronde. Op geen enkel ogenblik werden we door een sterke tegenstander weggespeeld, ook niet in de verlengingen. Strafschoppen nemen is een loterij en die hebben wij dus verloren. Ondanks deze nederlaag heb ik mijn spelersgroep gefeliciteerd met de prestatie, spijtig genoeg leverde het niks op.”

De club voelde zich nochtans klaar voor een stap hogerop. “We hebben natuurlijk geen financiële slagkracht als veel andere clubs, maar wij zouden het compenseren met jonge talenten. Nu zijn er vier nieuwe jonge gasten en ook uit de eigen jeugd laten we opnieuw enkele gasten proeven van de A-kern. Zonder zotte dingen te doen, voelde ik wel aan dat Dikkebus geen mal figuur zou slaan.”

Dezelfde ambities

“Volgend jaar spelen we opnieuw in derde provinciale en starten met dezelfde ambities als voor deze campagne: meedoen voor de prijzen. En als de kans zich voordoet, gaan we het zeker niet laten om te stijgen. Het bestuur en eigenlijk de volledige club wil immers zo snel mogelijk naar tweede. Zelf hoop ik daar een belangrijk aandeel in te hebben als hoofdcoach”, besluit de bediende uit Izegem, die straks aan zijn tweede seizoen bij Sparta begint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier