Michiel Cromheecke (NSVD Handzame) is strijdvaardig: “De inzet is een eindrondeticket”

Michiel Cromheecke (24) is topschutter bij NSVD Handzame. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

NSVD Handzame, nieuw in derde A, heeft één speeldag voor het einde uitzicht op de eindronde, die extra stijgers naar tweede aanduidt. De opdracht op de slotdag wordt niet eenvoudig: winnen op het veld van kampioen Beselare.

De cijfers: Handzame voert het derde periodekampioenschap aan, telt twee punten meer dan De Ruiter Roeselare, drie meer dan SK Staden. In het algemeen klassement staat de club vijfde met één punt voorsprong op Staden. De Ruiter, Dosko Beveren en Sparta Dikkebus zijn zeker van een eindrondeticket. Het vierde gaat naar Handzame of Staden, dat bij Proven speelt. Theoretisch een makkelijkere partij dan die van Handzame.

Sterk team

“Onze opdracht bij Beselare zal niet eenvoudig zijn”, beseft topschutter Michiel Cromheecke (24). “Uit de heenwedstrijd herinner ik mij dat Beselare een heel sterk team is. Wij hadden al meer zekerheid over deelname aan de eindronde kunnen hebben indien we zondag thuis tegen Ploegsteert iets hadden geoogst. We verloren met 3-4. Voor de neutrale toeschouwer was dat een heel aangename partij. Ploegsteert lijkt ons zwart beest. In de heenronde kwamen we tegen hen niet verder dan een gelijkspel.”

Fit aan de aftrap

Door die thuisnederlaag kan het voor NSVD Handzame zondag fout lopen. Al is dat misschien wat overdreven, want in het eerste seizoen na de titel in vierde provinciale had niemand verwacht dat de club kans maakte op een eindrondeticket. “We hadden gedacht ergens in het midden van het klassement mee te draaien”, aldus Cromheecke. “Onze start was goed, daarna kenden we een terugval, maar de laatste twee maanden draaide het heel goed.”

Enkel de kers op de taart ontbreekt. Als aanvallende middenvelder zit Michiel Cromheecke aan veertien treffers. De begeleider-opvoeder bij de Zandberg in Varsenare zal erover waken dat hij zondagnamiddag met frisse benen aan de aftrap komt. “De Zandberg bestaat 55 jaar, wat zaterdag met een festivalletje wordt gevierd”, verduidelijkt Cromheecke die ook volgend seizoen de kleuren van Handzame verdedigt. “Ik sta achter de bar en moet op het vuur braadworsten draaien. Het wordt geen probleem om zondag topfit aan de aftrap te komen.” (Hans Fruyt)

Zondag 28 april om 15 uur: EVC Beselare – NSVD Handzame.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier