Lomme Beyls (GS Voormezele – 3A): “Zware nederlaag achter ons laten”

Lomme Beyls. © EF
Redactie KW

Een opmerkelijke uitslag in derde provinciale A was de zware 9-2 nederlaag voor GS Voormezele bij KV Koksijde-Oostduinkerke A.

“In het eerste half uur had de kustploeg twee keer gescoord, maar voor het overige was het een heel evenwichtig spel. Plots kreeg Aaron Saelens een rode kaart onder de neus geduwd voor een zogenaamde ernstige tackle. Maar hij had de tegenstander totaal niet geraakt, dus kan het volgens mij nooit rood zijn. Ons protest bracht echter geen zoden aan de dijk”, aldus de 25-jarige Lomme Beyls. “Daardoor moest onze coach zijn opstelling aanpassen, maar de tegenstander dwong toch overwicht af.”

“Uiteindelijk zijn het heel zware cijfers, maar lang mogen we daar niet blijven bij stilstaan. Zondag wacht al een nieuwe opdracht tegen FC Dadizele Sport A. Die ploeg walste vorig seizoen over alles en iedereen in vierde provinciale. De kern is blijkbaar nog sterker geworden en wil zo snel mogelijk terug promoveren. Het is dus sowieso een sterke ploeg waartegen wij op ons best zullen moeten zijn om iets te halen.”

Lomme startte in de basis bij Voormezele, tot voor kort was hij nog actief bij Aalbeke. “Vorig jaar had ik inderdaad de overstap gemaakt naar Aalbeke. Het was ook de bedoeling om daar dit seizoen te blijven. In de voorbereiding speelde ik er zelfs nog enkele oefenwedstrijden. Maar uiteindelijk werd de overeenkomst in onderling overleg toch beëindigd. Nu ben ik natuurlijk blij terug te zijn bij mijn vrienden. Hopelijk kunnen we samen een rustig seizoen draaien in derde provinciale met het team”, besluit de bakker uit Geluwe, die zich in zijn sas voelt in de Voormezeelse defensie. (SBR)

Zondag 8 september om 15 uur: GS Voormezele – FC Dadizele Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier