Kurt Deseintebein neemt afscheid van NSVD Handzame (3A): “Vijf jaar niet op vakantie geweest”

Kurt Deseintebein, hier samen met voorzitter Frans Dejaegere, werd vorig seizoen kampioen met NSVD. (foto VDB) © marnix goemaere VDB / Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Bij derdeprovincialer NSVD Handzame is trainer Kurt Deseintebein (57) aan z’n laatste weken bezig. Na vijf jaar neemt hij afscheid. Om een sabbatjaar in te lassen en eens op vakantie te gaan. Gunther Gesquière, ex-speler van Handzame en tot de winterstop trainer bij KVC Ichtegem, volgt hem op.

Met SK Staden voert NSVD Handzame, vier speeldagen voor het einde, de derde periode aan. Beide ploegen sprokkelden 16 op 18. “In ons eerste jaar opnieuw in derde was behoud het enige doel”, benadrukt de trainer. “Dat is grandioos gelukt. Nu hebben we zelfs uitzicht op de eindronde voor promotie naar tweede provinciale. Het is geen must. Maar we zijn goed bezig, scoren vrij gemakkelijk en pakken weinig tegendoelpunten. Wie weet?” Thuis tegen Dikkebus, naar Merkem, thuis Ploegsteert en op de slotdag naar leider Beselare. Zo ziet de kalender van Handzame eruit. Van de laatste speeldag maken spelers en entourage sowieso een feestelijke dag. “In de voormiddag stappen we op de bus en gaan we in Damme de wedstrijd van onze beloften volgen”, vertelt Deseintebein. “Daarna rijden we naar Beselare voor onze laatste wedstrijd. Ik vermoed dat de thuisploeg tegen die tijd kampioen zal zijn. We maken er een feestelijke daguitstap van.”

Tenzij er nog een eindronde volgt, wordt dat de laatste wedstrijd van Kurt Deseintebein. Ook hulptrainer Stijn Jaques haakt eind dit seizoen af. “In het najaar wordt hij papa”, verduidelijkt Deseintebein. “Tijd voor andere dingen dus. Aan de basis van mijn afscheid van Handzame liggen andere zaken. De twee voorbije seizoenen zorgden voor stress. Vorig jaar werden we op de laatste speeldag kampioen in vierde A. Nu was behoud het grote doel.”

Geen definitief afscheid

Vijf jaar geleden nam Deseintebein het trainersroer over. “Toen de club vijfde stond”, herinnert hij zich. “We werden vice-kampioen en stegen als beste tweede naar derde. Dan kwam het coronaseizoen waarin we slechts vier matchen speelden. Op basis van videocalls trokken we enkele spelers aan. Dat was fout. We redden het niet, al kwamen we maar één punt te kort. Daarna volgde de titel, nu het behoud. Ik ben vijf jaar niet op vakantie geweest. Het is tijd voor een sabbatjaar. Definitief afscheid van het voetbal is dit niet.” (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier