Kristof Lobeau stapt op als voorzitter van KFC Poperinge: “Onoverbrugbaar verschil in visie”

Kristof Lobeau was sinds 2021 voorzitter van KFC Poperinge. © VDB
Redactie KW

KFC Poperinge moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kristof Lobeau liet donderdag tijdens een vergadering weten dat hij met onmiddellijke ingang opstapt.

KFC Poperinge heeft een turbulent seizoen achter de rug en dat krijgt nu dus nog een staartje. De A-ploeg slaagde er niet in om het behoud af te dwingen in tweede provinciale en bovendien was er ook een trainerssaga. Eerst werd trainer Glen Saeremans op non-actief geplaatst, waarna Didier Bargibant aangesteld werd als nieuwe hoofdcoach. Dat zorgde voor heel wat spanning tussen voorzitter Lobeau en de spelersgroep. Twee speeldagen later werd echter beslist om de samenwerking met Bargibant weer stop te zetten en toch weer Saeremans aan boord te halen. Maar na het seizoen werd dan toch beslist om definitief afscheid te nemen van Saeremans en Steve Cottry aan te stellen als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen.

Onmiddellijke ingang

Voorzitter Lobeau was door velen beschouwd als de hoofdverantwoordelijke voor de malaise waarin de club terechtkwam, waardoor hij nu dus beslist heeft om de eer aan zichzelf te houden. “KFC Poperinge maakt vandaag officieel bekend dat voorzitter Kristof Lobeau heeft besloten om zijn ontslag als voorzitter in te dienen met onmiddellijke ingang”, klinkt het in een statement. “Het bestuur betreurt deze beslissing enorm, maar we kunnen Kristof enkel maar bedanken voor al de jaren waarin hij onze familiale club heeft voorgezeten.”

Toekomstplan

Een nieuwe voorzitter is er voorlopig nog niet. “Volgende week komt het bestuur opnieuw samen om een toekomstplan op te maken. Die ziet er in elk geval nog steeds rooskleurig uit. Onze ploegen voor het volgende seizoen zijn gevormd, onze jeugdwerking presteert op een fantastisch niveau en het kunstgras is zo goed als klaar. Kortom, niemand hoeft zich zorgen te maken over de toekomst van de club. KFC Poperinge komt dit onverwacht nieuws te boven en het bestuur zal zich blijven inzetten om alle toekomstplannen verder vorm te geven.”

Ontgoocheling

“De reden is een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat ik de club in bijna vier jaar organisatorisch niet heb kunnen brengen waar ik wou”, laat Kristof Lobeau weten in een eerste reactie. “Dit laatste heeft vooral te maken met de moeilijke zoektocht naar nieuwe mensen die een gespecialiseerde of verantwoordelijke functie willen opnemen binnen de club. Ook was de functie steeds moeilijker te combineren met mijn professionele bezigheden. De degradatie van de A-ploeg en het tijdelijk stoppen van de B-ploeg hebben geen invloed gehad op mijn beslissing.”

(KPL/API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier