KFC Poperinge stelt Steve Cottry aan als nieuwe hoofdtrainer, B-ploeg wordt geschrapt

We zien Philippe Cailliau (nieuw bij de sportieve cel) en de nieuwe T1 Steve Cottry. © DB
Anton Peene Reporter

KFC Poperinge A bleef na de degradatie niet bij de pakken zitten. Dinsdagavond bereikte de sportieve cel een akkoord met de vernieuwde trainersstaf. Steve Cottry wordt de nieuwe T1 en wordt bijgestaan door Johnny De Gruyter – vorig jaar trainer van Jong KFC – als T2. Rik Gellynck blijft op post als keepertrainer.

Steve Cottry (53) was eerder onder andere aan de slag bij FC Passendale, Sassport Boezinge en SK Spermalie-Middelkerke. Tot en met het voorbije seizoen had hij tweedeprovincialer KSV Diksmuide B onder zijn hoede. Daar gaf hij eerder dit seizoen aan dat hij de club op het einde van het seizoen zou verlaten. “Ondanks de harde klap van de degradatie, zijn we niet te lang bij de pakken blijven zitten”, zegt voorzitter Kristof Lobeau. “Met de sportieve cel zijn we aan de slag gegaan om een nieuwe trainer te vinden en dinsdagavond werd dit beklonken. Steve Cottry is een ex-speler van KFC Poperinge, ergens halfweg de jaren ‘90.”

Voorbeeldclub

“Met KSV Diksmuide B haalde Steve – die schooldirecteur is in Poperinge – nog de derde periode en de eindronde binnen in tweede provinciale. Hij stond al een tijdje op onze lijst en nu wisten we dat hij vrij was. We vatten de koe bij de hoorns en kwamen vrij snel tot een overeenkomst. Zijn profiel past bij ons. Hij werkt graag met jonge gasten en wij zien Diksmuide als een voorbeeldclub.”

Steve Cottry krijgt met Johnny De Gruyter een rechterhand. “Johnny komt over als hoofdtrainer van de B-ploeg. Diezelfde B-ploeg steken we voor een tijdje in de koelkast. Het is al enkele jaren harken om drie volwaardige seniorploegen – ik reken hier ook de beloften bij – te laten aantreden. Volgend seizoen zouden we een piepjonge B-ploeg hebben, met het risico om klappen te krijgen. We willen ons beloftenteam nu opwaarderen tot talententeam. Bovendien merkten we de voorbije jaren dat de geest waarmee B-ploegen in het leven geroepen werden, niet gevolgd werd bij sommige clubs. Het is de bedoeling om op termijn terug te keren met een competitieve B-ploeg. Nu is het even reculer pour mieux sauter, je mag niet vergeten dat onze jeugdwerking het uitstekend doet.”

Sportieve cel

Ook binnen de sportieve cel is er een verschuiving. “Daar heb ik mijn plaats afgestaan aan gerechtigd correspondent Philippe Cailliau. Zo kan ik mij meer focussen op de algemene leiding.” Wellicht komen er ook nog wat spelers bij. “Samen met Steve, die goed geïnformeerd is, gaan we nog op zoek naar enkele opportuniteiten. Er is al een kwalitatieve kern en we speelden weinig slecht voetbal, maar het moet efficiënter.”