KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

Dylan Verstraete (links) viert samen met Siben Coudeville. © VDB
Anton Peene Reporter

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.

“Na bijna zeven jaar in Vlamertinge, met een korte tussenstop bij Sassport Boezinge, was ik toe aan iets nieuws”, zegt Dylan (28). “Wel enkel als speler, want ik ben nog steeds actief als jeugdtrainer in Vlamertinge. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Jasper Maerten kende ik nog van vroeger, toen we in de jeugd tegen elkaar speelden. Hij bij Roeselare en ik bij Cercle Brugge. Ook Edouard Gheeraert is een bekend gezicht, al hing hij zijn schoenen aan de haak. Emiel Craeymeersch heeft ook een verleden in Vlamertinge en Joren Colpaert ken ik nog van bij de beloften van KVK Westhoek.”

Dylan is niet het enige nieuwe gezicht, de selectie kende een stevige metamorfose. “We zijn een jeugdige ploeg, maar het is heel plezant. Er zitten goeie voetballers bij en iedereen zet zich keihard in. Tegen Boezinge B begon ik op het middenveld en na de wissel van Hannes Moyaert schoof ik een rijtje achteruit. We zijn blij dat de nul meteen weggeveegd werd en we de drie punten in Poperinge konden houden. Op slag van rust kon Corneel Ballyn de score openen. In het slot zetten de bezoekers nog wat druk, we maar konden de nul houden. Het was een soort wedstrijd die we wellicht nog vaak zullen zien. Een tegenstander die een sterke organisatie heeft en waartegen wij dus zullen moeten zoeken naar een gaatje.”

Heropbouwen

Zaterdag wacht de eerste uitmatch. Dan gaan de Poperingenaars op bezoek bij Sporting Keiem. Zij pakten op de eerste speeldag een punt mee uit Elverdinge. “Het is een fantastische reeks met veel bekende gezichten en mooie affiches. Bij Keiem ken ik Jens Baessens en Rico Jordi. Met Jens speelde ik samen in Boezinge, met Rico bij KVK Westhoek. We hopen om ook onze eerste punten op verplaatsing te pakken. Dit seizoen willen we alles weer heropbouwen en de fundamenten leggen voor de toekomst.”

Zaterdag 7 september om 19 uur: Sporting Keiem – KFC Poperinge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier