Guillermo Bruneel trekt naar Brielen Sport (3A): “Gekozen voor meer speelkansen”

De kern van Brielen Sport met achteraan v.l.n.r. nieuwe beloftetrainer Marek Sannen, Gregory Nuytten, Timon Bertier, Nico Versaevel, Quinten Leemans, Thibaut Lobeau, T2 Dimitri Thibaut en T1 Michiel Logie; vooraan v.l.n.r. Barry Ousmane, Guillermo Bruneel, Mathias Leysen, Logan Buret, Jorben Dewilde, Siemen Hommey en Quinten Vancoillie. Ontbreken op foto: Coppa Barry, Wesley Deseyne, Manu Van der Auwera, Wannes Baeyaert, Remi Louwagie, Seppe Gybels. © EG
Redactie KW

In de kantine van Brielen Sport werd, na de eerste training, de spelersvoorstelling gehouden. De sportieve cel zorgde voor een bredere kern bij zowel de eerste ploeg als de beloften om de onderlinge concurrentie nog op te voeren. Eén van de opvallendste namen bij de nieuwkomers is toch wel deze van de 31-jarige Guillermo Bruneel, die overkomt van de buren van Dikkebus alwaar hij ruim tien seizoenen actief was.

“Het is reeds enkele jaren dat het bestuur van Brielen Sport aan mijn mouw trok in de transferperiode”, opent de autoverkoper uit Ieper. “Altijd heb ik de boot afgehouden en gekozen om bij de Spartanen te blijven. Nu heb ik echter gemerkt dat mijn vorige club stevig ingekocht heeft en dat mijn positie onder de lat niet meer zo zeker was als voorheen. Vandaar dat ik nu wel toegehapt heb bij het voorstel van Brielen.”

“Ik moet zeggen dat het huis van Brielen Sport mij niet nieuw is. Al enkele jaren volg ik het reilen en zeilen van de club en ben nu van mening dat we één van de sterkste kernen hebben in vele jaren”, vervolgt Guillermo. “Desondanks ligt er vanuit het bestuur geen prestatiedruk. Zij willen gewoon zo hoog mogelijk eindigen, maar eerst moeten we zien zo snel mogelijk het behoud te realiseren. Het wordt trouwens een heel toffe reeks met veel derby’s waarin ik persoonlijk veel verwacht van ploegen als Beselare en ja ook Dikkebus. De rest zal wellicht goed aan elkaar hangen in de klassering.”

Meteen topper

Brielen start de competitie direct met een topper van formaat, namelijk thuis tegen Elverdinge. “We beseffen dat het er ‘boenk’ op zal moeten zijn, want daarna volgen De Ruiter, Gits en Dikkebus. De start is belangrijker, dus moeten we in september enkele overwinningen kunnen bemachtigen om mee te zijn met de bende”, besluit Guillermo, die zijn jeugd bij Sassport Boezinge doormaakte en op 21-jarige leeftijd naar Dikkebus trok. Brielen Sport is nu maar zijn derde club. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier