Doelman Jens Van Damme (VKW Vleteren 3A) stopt: “Ik word hier keeperstrainer”

Jens Van Damme: “Ik heb 27 jaar in doel gestaan.” © API
Anton Peene Reporter

VKW Vleteren staat voor de weken van de waarheid met het tweeluik SVD Kortemark en SK Elverdinge. Voor doelman Jens Van Damme (32) worden het zijn laatste kelderkrakers. Hij hangt zijn (hand)schoenen aan de haak en zal volgend seizoen keeperstrainer zijn.

Komend weekend zullen we wellicht al een pak wijzer zijn over de verhoudingen onderin derde provinciale A. De onderste vier ploegen nemen het tegen elkaar op. Naast Brielen Sport – GS Voormezele is er ook SVD Kortemark – VKW Vleteren.

“Met daarna nog de thuismatch tegen SK Elverdinge zal het over twee weken duidelijk zijn waar we staan”, zegt VKW Vleteren-doelman Jens Van Damme.

“Zondag is het voor ons kwestie van zeker niet te verliezen. We hebben nog een rekening openstaan van de thuismatch tegen Kortemark. Toen misten we meer dan 20 kansen en verloren we onterecht.”

27 jaar in doel

De voorbije weken pakte VKW Vleteren nul op zes tegen EVC Beselare, wellicht de toekomstige kampioen, en SK Staden, leider in de derde periode. “De week daarvoor pakten we kostbare punten tegen VP Gits. Dat zorgde voor ademruimte. Defensief staan we meestal goed we tellen een handvol clean sheets het is vooral voorin dat het soms aan efficiëntie ontbreekt. Het behoud zou voor mij een mooi afscheid van mijn carrière kunnen betekenen. Vanaf komende zomer wil ik mijn prioriteiten meer thuis leggen. Ik heb 27 jaar in doel gestaan. Iets wat ik met de paplepel meekreeg, want ook mijn pa was vroeger keeper.”

“Zondag is het een kwestie van zeker niet te verliezen in Kortemark”

“Nu is het dus mooi geweest. Ik begon bij Diksmuide en ging via Woumen, Keiem, Houthulst een eerste keer naar Vleteren. Daarna volgden vier jaar Merkem en nu ben ik weer bij de club van mijn hart. Volgend seizoen blijf ik wel verbonden in een andere rol. Ik word keeperstrainer van VKW Vleteren. De vrijgekomen tijd wil ik vullen met andere sporten, zoals zaalvoetbal en mountainbike”, besluit Jens Van Damme, die logistiek verantwoordelijke is bij Forrez.

Zondag 7 april om 15 uur: SVD Kortemark – VKW Vleteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier